Λεμεσός: Εκδήλωση τιμής σε πεσόντες του πραξικοπήματος

Το πέρασμα του χρόνου δεν μπορεί να μετριάζει και να ελαττώνει την ένταση της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, η οποία ταυτίζεται με την εθνική και φυσική επιβίωση μας, ανέφερε σήμερα ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Αντώνης Αντωνίου, ο οποίος ήταν ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση τιμής που οργάνωσαν τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Κίνημα Οικολόγων

- Συνεργασία Πολιτών, για τους δολοφονηθέντες από την ΕΟΚΑ Β`, Χριστάκη Κόμπο, Παντελάκη Χαραλάμπους και Χαράλαμπο και Αναστάση Χριστοφή.

Όπως είπε ο κ.Αντωνίου, οι τέσσερις πεσόντες, "μαζί με όλους τους άλλους ήρωες που αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα, απευθύνονται στη συλλογική συνείδηση μας και αναφωνούν μέσα από τη σιωπή του τάφου τους επιτακτικά, την ανάγκη της ιστορικής συνέχειας του Κυπριακού Ελληνισμού".

"Με γνώση της ιστορικής αλήθειας και με επίγνωση του χρέους, οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά, να διαγράψουμε πορείες λυτρωτικές για το μέλλον", ανέφερε και πρόσθεσε ότι "δεν μας επιτρέπεται να αφήσουμε τα όνειρα, τα δικά τους όνειρα, να λεηλατηθούν και τις προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού, να αναιρεθούν".

Λέγοντας πως το αγωνιστικό φρόνημα φθίνει όλο και περισσότερο, ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως σήμερα, "καταλήξαμε κομπάρσοι σε μια θλιβερή στημένη παράσταση, με την κοινωνία μας γεμάτη με θεατρίνους, που διαφθείρουν με το λόγο και τις πράξεις τους το λαό και ταπεινώνουν την πατρίδα".

Αναφέρθηκε και στο "γλωσσάρι" κάνοντας λόγο για "μια απροκάλυπτη προσπάθεια παραχάραξης των πραγματικοτήτων που αφορούν την τουρκική εισβολή και τις συνέπειες, της, τον εποικισμό, το σφετερισμό και την παραβίαση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ωραιοποίηση και τη νομιμοποίηση της κατοχής".

"Και όλα αυτά παρασύρουν το λαό μας σε μια εθελούσια εθνική και πολιτική συσκότιση, σε αποπροσανατολισμό και αμνησία", είπε και εξέφρασε τη θέση πως, σκοπός και στόχος αυτών που εδώ και 44 χρόνια λένε τα ίδια επιχειρήματα και την ίδια κινδυνολογία, είναι η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ.Αντωνίου είπε ακόμη πως επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουμε τους κινδύνους που ύπουλα απειλούν την ύπαρξη μας, και έχοντας στη ψυχή μας τα ηρωικά παραδείγματα των αγωνιστών της ελευθερίας του 55-59 των υπερασπιστών της Κυπριακής Δημοκρατίας του 63-64 και τους μαχητές της αντίστασης του 1974, "με φρόνημα αγωνιστικό, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων".

Εκ μέρους της οικογένειας του Χριστάκη Κόμπου, χαιρετισμό απηύθυνε ο εξάδελφος του, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Λεμεσού, Αδάμος Κόμπος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της σύλληψης και δολοφονίας των τεσσάρων, στις 16 Ιουλίου 1974, στον Άγιο Τύχωνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα