Λεγόμενο «υπεξ» για επίθεση σε τ/κ: Οι Ε/κ δεν μας αναγνωρίζουν δικαίωμα ζωής

Η Kıbrıs (06.06.23) γράφει ότι παρενόχληση και επίθεση από Ελληνοκύπριους νέους δέχτηκε η νεαρή Τουρκοκύπρια Άσια Καράαλι το βράδυ της Παρασκευής 2 Ιουνίου, όταν μετέβη με φίλη της στην Αγία Νάπα για διασκέδαση, αναφέρει το ΓΤΠ.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Καράαλι αναφέρει τα εξής:

«Το βράδυ της παρασκευής πήγα να διασκεδάσω με φίλη μου στην Αγία Νάπα στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Στην επιστροφή δέχθηκα παρενόχληση εκ μέρους τριών Ελληνοκυπρίων. Επειδή τους είπα ότι δεν ήθελα

και αντιλήφθηκαν από την ομιλία μου ότι ήμουν Τουρκάλα, με έβρισαν και με γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο.  Ύστερα με έριξαν στην άσφαλτο από έναν τοίχο περίπου δύο μέτρα ύψος. Επειδή λιποθύμησα δεν θυμάμαι, όμως κάποιοι που είδαν τι έγινε εκεί τηλεφώνησαν ασθενοφόρο. Όταν πήγα στο νοσοκομείο, μου είπαν ότι δεν έχω τίποτα. Πήγα στην ελληνοκυπριακή αστυνομία και υπέβαλα καταγγελία. Έσπασαν δώδεκα δόντια μου, έλιωσε η αριστερή πλευρά του προσώπου μου, πρήστηκε και μελάνιασε. Η ελληνοκυπριακή αστυνομία ζήτησε έκθεση από εμένα για το ότι πήγα στον γιατρό. Δεν μπόρεσα να πάρω έκθεση. Η ζωή του ανθρώπου σε αυτή την χώρα έχει πιο λίγη αξία ακόμα και από το τουρκικό νόμισμα. Κρίμα σε όλους σας».

Καταδικάζει το «υπουργείο εξωτερικών»

Εξάλλου, δήλωση με την οποία καταδικάζει έντονα την θρασεία, όπως την χαρακτηρίζει, επίθεση εξέδωσε το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών του κατοχικού καθεστώτος.

«Ζητούμε από τις ελληνοκυπριακές αρχές ασφαλείας να παραδώσουν γρήγορα τους δράστες στην δικαιοσύνη και να επιβληθεί η ποινή που χρειάζεται», αναφέρει.

Στην ανακοίνωση προβάλλεται επίσης ο ισχυρισμός ότι «αυξάνονται καθημερινά οι ρατσιστικές επιθέσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά ως αντανάκλαση της επικυριαρχικής και ρατσιστικής ελληνοκυπριακής νοοτροπίας που ισχυρίζεται ότι είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού» και χαρακτηρίζεται η νεαρή Τουρκοκύπρια ως το «τελευταίο θύμα των ρατσιστικών επιθέσεων» κατά των Τουρκοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές που γίνονται εκ μέρους «της ελληνοκυπριακής νοοτροπίας, η οποία θεωρεί μειοψηφία τους Τουρκοκύπριους στο νησί και δεν τους αναγνωρίζει δικαίωμα ζωής».

Θα παρακολουθεί το θέμα ο Τατάρ

Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ επικοινώνησε με την Καράαλι και της ευχήθηκε περαστικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «προεδρίας», ο Τατάρ είπε ότι είναι απαράδεχτα τέτοια γεγονότα τα οποία πλήττουν το κλίμα ειρήνης που υπάρχει στο νησί.

Σημειώνοντας ότι έδωσε οδηγίες για να παρακολουθεί όλες τις πτυχές της επίθεσης η τεχνική επιτροπή για το έγκλημα και την εγκληματικότητα, ο Τατάρ σημείωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το σοβαρό αυτό συμβάν.

Διαβάστε επίσης:

Ρόπαλο στην κατοχή φίλου της 25χρονης Τ/κ - Αναγνωριστική παράταξη το απόγευμα

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στην Αγία Νάπα

Ξυλοδαρμός Τ/κ: «Δεν θέλω να προκληθεί ένταση – Οι Αρχές επενέβησαν άμεσα»

Keywords
Τυχαία Θέματα