Λάρνακα:Μητέρα -θύμα βιασμού&παιδί ζουν σε κλινική για AIDS

Μία ακόμα απίστευτη ιστορία βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, η ιστορία που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αφορά γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού και διαγνώστηκε στην Κύπρο με τον ιό HIV και διαμένει μαζί με το παιδί της στη Γρηγόριο Κλινική, που είναι ειδική για τους φορείς του AIDS, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους αδυνατούν να χορηγήσουν ολόκληρο το ενοίκιο για να μείνουν σ’ άλλο κατάλληλο χώρο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η γυναίκα από το Καμερούν, που μετέτρεψε τη Γρηγόριο κλινική σε σπίτι της, ήρθε πριν τρεις μήνες στην Κύπρο υποβάλλοντας αίτηση για πολιτικό άσυλο.

Στη χώρα της είχε πέσει θύμα βιασμού από συμπατριώτη της, με αποτέλεσμα να μείνει έγκυος. Σαν να μην έφτανε η τραγική στιγμή του βιασμού, μόλις έφτασε στην Κύπρο, σε συνήθεις εξετάσεις διαγνώστηκε με τον ιό HIV, τον οποίο πιθανόν να κόλλησε από τον βιαστή της.

Μετά τη διάγνωση αυτή, η γυναίκα παρέμεινε στη Γρηγόριο κλινική, αφού δεν είχε πού αλλού να πάει. Αφού έφερε στον κόσμο το παιδί της, έκτοτε βρίσκονται εντός της κλινικής, αφού δεν έχει τα οικονομικά μέσα για να φύγει.

Όπως αναφέρεται πάντα στο δημοσίευμα, οι κρατικές υπηρεσίες δίνουν 200 ευρώ σε κουπόνια στη νεαρή μητέρα, συν 100 ευρώ για το ενοίκιό της. Ωστόσο, ένα σπίτι που βρέθηκε για να φιλοξενήσει τη μητέρα και το βρέφος κοστίζει 170 ευρώ τον μήνα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν το ποσό.

Αυτή την περίοδο, γίνονται προσπάθειες για να συγκεντρωθεί το ποσό των 70 ευρώ τον μήνα, ώστε να μπορέσει η οικογένεια να φύγει από τη Γρηγόριο Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, αφού κρίνεται απ' όλους ότι οι συνθήκες στην κλινική δεν είναι οι κατάλληλες για να μεγαλώνει ένα παιδί.

Keywords
Τυχαία Θέματα