Λάρκου: "Να ηρεμήσουμε για να μην κάψουμε τους μικρούς"

Ο Νεόφυτος Λάρκου ήταν ο καλεσμένος στην εκπομπή της Ομόνοιας “TOTAL GREEN” και μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Ο τεχνικός διευθυντής των πρασίνων παραχώρησε μιας εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη και καταλήγοντας, έστειλε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στον κόσμο «αυτό που θα πω είναι να είναι κοντά και στα δύσκολα. Πρέπει να ηρεμήσουμε λίγο με τους μικρούς για να μην τους κάψουμε. Είμαστε Κύπριοι και το έχουμε αυτό. Πρέπει καθημερινά οι μικροί να αποδεικνύουν». 

Οι δηλώσεις του Νεόφυτου Λάρκου:

Για το πώς έζησε τις επιτυχίες: «Αν σταθούμε

στην ιστορική πρόκριση είναι κάτι που σημαδεύει όλους που δούλεψαν. Είναι μεγάλη ικανοποίηση, προσφέραμε χαρά στην Κύπρο. Ζω στην Κύπρο ξέρω τι συμβαίνει και τι αισθανόταν ο φίλαθλος της Ομόνοιας. Χαιρόμαστε γιατί φθάσαμε πολύ σύντομα σε κάτι που επιθυμούσαμε».
 
Για τη διαχείριση: «Κάθε μέρα είναι καινούργια μέρα και το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που καθημερινά πρέπει να αποδεικνύεις τον εαυτό της. Η ομάδα άφησε πίσω της την επιτυχία και αλλάζουμε σελίδα. Μπαίνουμε στη νέα πρόκληση και προχωράμε. Είναι μέρος της διαδικασίας της εκπαίδευσης».

Αν είχαν θέσει χρονικό ορίζοντα για τις επιτυχίες: «Δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας. Ξεκινήσαμε από ένα επίπεδο δυο – τρεις φορές πιο κάτω απ’ τους αντιπάλους μας. Ευελπιστούσαμε να κτίσουμε τις βάσεις για το επόμενο βήμα. Το ότι τα καταφέραμε νωρίς μας ικανοποιεί και πλέον χρειάζεται διαχείριση. Τίποτα δεν τέλειωσε οι απαιτήσεις είναι εκεί. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε πλέον την ομάδα σε πρωταγωνιστικά επίπεδα τα επόμενα χρόνια».

Για τη μεταγραφική περίοδο: «Ήταν η πιο δύσκολη μεταγραφική περίοδος που έζησα. Είναι ο Covid-19, τα πρωταθλήματα που για άλλους συνεχίζονταν, το μεταγραφικό παράθυρο μας έκλεισε νωρίς. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσε στα πλαίσια που είχαμε (προϋπολογισμό και την ισορροπία στα αποδυτήρια)».

Για τις μεταγραφές και το γεγονός πως ο κόσμος ίσως να περίμενε και κάτι ακόμη: « Όταν τελείωσε η χρονιά και τερματίσαμε στην 1η θέση, επιτέλους βρήκαμε,κορμό για την επόμενη χρονιά. Φίλοι και γνωστοί αλλά και άγνωστοι με ρωτούσαν γιατί δεν παίρνουμε παίκτες. Τελικά θέλουμε να κρατήσουμε τον κορμό ή να τον ξηλώσουμε;»

Για τον Ακιντόλα: «Θα ήταν μια πολύ καλή προσθήκη ο Ακιντόλα γιατί ξέραμε τι μπορεί να προσφέρει. Πως μπορεί να μας ενδιαφέρει με κλειστό παράθυρο τώρα; Δεν είναι δόγμα ο Ακιντόλα. Το Γενάρη θα δούμε τις ανάγκες. Πιστεύω πάντως πως η προσθήκη του Ασάντε θα είναι τέτοια που θα μας βοηθήσει πολύ».

Για αν ήταν θέμα οικονομικό: «Όχι πρέπει εσύ να οριοθετήσεις την πραγματική αξία κάποιου ποδοσφαιριστής όπως την κρίνεις εσύ, και όχι όπως την κρίνει αυτός που πουλά. Μιλήσαμε για ισορροπία».

Για τον Σεού: «Θα μας προσδώσει ποιότητα στην ενδεκάδα και βάθος σε 2-3-4 ακόμη θέσεις. Πήραμε παίκτη υψηλού επιπέδου και ευελπιστούμε να μας δώσει όσα είπαμε».

Για τον Ζαχαρίου: «Δεν θα μπούμε σε ονοματολογία».

Για την επιτυχία διατήρησης ποδοσφαιριστών που ήταν δύσκολο να μείνουν στο ρόστερ: «Υπήρχαν περιπτώσεις που ήταν πιο δύσκολες απ’ ότι φαίνονται. Οι συνθήκες που προσπαθούμε να έχουμε στην ομάδα, είναι τέτοιος που να είναι ελκυστικός προορισμός και να χαίρονται να είναι μαζί μας. Οι σημαντικοί παίκτες μας, προτίμησαν την ομάδα μας και γι’ αυτό το λόγο».

Για τον Χένινγκ Μπεργκ: «Δεν ήταν δική μου επιλογή. Είναι μηχανισμός 2-3 ανθρώπων που ασχολούμαστε με αυτά. Το γεγονός πως πέτυχε η επιλογή προπονητή μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Δεν φθάνει να επιλέξεις κάποιον αλλά να του δώσεις αυτά που χρειάζεται για να μπορέσουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Να σας πω και ένα περιστατικό που για εμάς ήταν ευχάριστο αλλά για άλλους όχι. Χάσαμε απ’ την Μπεϊτάρ με 3-1 σε φιλικό πέρυσι και βοήθησε αυτό όλους να καταλάβουν που έπρεπε να φθάσουμε».

Για το αν θεωρεί ιδιαίτερο τον τρόπο που λειτουργεί ο Μπεργκ και αν τον εκπλήσσει: «Όχι δεν είναι ιδιαίτερος ο τρόπος που λειτουργεί. Υπάρχει μια συνεργασία με τον προπονητή στα θέματα αυτά. Ασχέτως αν ήρθε η χθεσινή νίκη ήταν μονόδρομος αυτή η διαδικασία. Έπαιξαν 120 λεπτά, έχουν ταξίδια, τεστ για Covid. Δεν είναι εύκολο και αν παίζαμε με περισσότερους παίκτες στην Πάφο θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να περάσουμε απ’ την Λέγκια».

Για τους νεαρούς: «Έχουμε κάνει πολλά για να έρθουν οι μικροί. Τον Γενάρη έφυγαν 2 πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές και ήρθε μόνο ένας ο Ακιντόλα, ώστε να βάλουμε τον Λοΐζου στην 22αδα».

Ένα τελευταίο σχόλιο και ένα μήνυμα στον κόσμο: «Είναι φυσιολογικό να χαρεί ο κόσμος, να πανηγυρίσει. Να τους πω να είναι κοντά στην ομάδα; Αυτό το κάνουν, αλλά αυτό που θα πω είναι να είναι κοντά και στα δύσκολα. Πρέπει να ηρεμήσουμε λίγο με τους μικρούς για να μην τους κάψουμε. Είμαστε Κύπριοι και το έχουμε αυτό. Πρέπει καθημερινά οι μικροί να αποδεικνύουν. Ελπίζουμε να δώσουμε και άλλες χαρές στον κόσμο. Έχουμε τώρα ένα ζευγάρι αγώνων με τον Ολυμπιακό που είναι το φαβορί και θα παλέψουμε χωρίς άγχος. Αν δεν τα καταφέρουμε θα είμαστε στους ομίλους του Europa και συνεχίσουμε βήμα βήμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα