Κυπριακό στα πρωτοσέλιδα με τις εντός και εκτός αντεγκλήσεις

Oι αντεγκλήσεις στο εσωτερικό μέτωπο, κυρίως για τους χειρισμούς στο Κυπριακό και τα διαδραματισθέντα στο Κραν Μοντάνα, οι δηλώσεις Ακιντζί στα Κόκκινα, οι απονομές χάριτος για αποφυλακίσεις και οι έρευνες για να διαπιστωθεί από πού προέρχεται η μόλυνση στη θάλασσα της Λεμεσού, είναι τα βασικότερα θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Νικόλα, εσύ τι έκανες;» και φιλοξενεί δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ως απάντηση σε τοποθετήσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ

για το Κυπριακό. Αλλού αναφέρεται σε στοιχεία της Κομισιόν για τις τιμές των καυσίμων με βάση τα οποία η Κύπρος είναι στην ενδέκατη θέση σε ό,τι αφορά την ακρίβεια. Η «Α» επίσης προβάλλει τα τουρκικά πανηγύρια στα Κόκκινα.

«Ειρήνη από μακριά στην ατζέντα Ακιντζί» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει πως ο Τ/κ ηγέτης εμμένει στη γραμμή που χάραξε στο Κραν Μοντάνα και πως στις δηλώσεις του απάντησε ο Εκπρόσωπος. Αλλού αναφέρει ότι καταδικάστηκε η 57χρονη που έβαζε ούρα στο νερό των συναδέλφων της στο νοσοκομείο Αμμοχώστου. Επίσης ο «Π» αλλού αναφέρεται στην κατακύρωση εκ νέου της προσφοράς για τους έξυπνους μετρητές της ΑΗΚ.

Υπό τον τίτλο «’Πόλεμος’» για γερά νεύρα» ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του Ακιντζί χθες στα Κόκκινα ότι η τουρκική πλευρά ήταν έτοιμη να περπατήσει το τελευταίο μίλι όχι όμως η ε/κ, και στις απαντήσεις του Εκπροσώπου. Αλλού ο «Φ» προβάλλει τις προαγωγές στην Αστυνομία και γράφει για νέο πρόσωπο της Δύναμης. Επίσης αναφορά γίνεται στην ΟΕΔΑ της Κόσιης και την υπαναχώρηση της διαχειρίστριας εταιρείας από την προκαταρκτική συμφωνία.

Η «Χαραυγή» στο κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Εμειναν…στη μελέτη χωρίς προτάσεις» αναφέρει ότι καμία ουσιαστική κίνηση δεν έγινε από την Κυβέρνηση για επανέναρξη του διαλόγου. Αλλού αναφέρεται σε στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας με βάση τα οποία η γονιμότητα στην Κύπρο είναι στο 1,3% και ότι ο πληθυσμός στις ελεύθερες περιοχές είναι 850,000. Επίσης η «Χ» γράφει ότι η Επίτροπος Διοικήσεως ζητά την επανεξέταση αιτήσεων για στεγαστική βοήθεια σε πρόσφυγες.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Μπερδεμένο το κράτος για τη ρύπανση της Λεμεσού» γράφει ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών δηλώνει πως κανείς δεν ξέρει από πού προέρχεται η ρύπανση παρά την επιστημονική μελέτη που υπάρχει για τις αιτίες. Αλλού γράφει για την ανακοίνωση των Οικολόγων για δήθεν κακοποίηση χελώνας στην Πάφο και τις εξηγήσεις του Τμήματος Αλιείας που τους διαψεύδουν. Επίσης αναφορά γίνεται στους εορτασμούς χθες των Τ/κ στα Κόκκινα.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Πόλος έλξης εταιρειών η Κύπρος» γράφει ότι είναι ευοίωνες είναι οι προοπτικές στον κλάδο παροχής υπηρεσιών με τις εγγραφές εταιρειών όμως απαιτείται συστηματική προσπάθεια για να περάσει η δύσκολη περίοδος. Αναφορά επίσης γίνεται στις διαβουλεύσεις για τα ωράρια και τους μισθούς των γιατρών με στόχο την επίλυση των προβλημάτων στην πορεία προς το ΓεΣΥ. Επίσης η εφημερίδα γράφει ότι δοκιμάζονται οι σχέσεις ΑΗΚ και Υπουργείου Εμπορίου με αφορμή το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Ακρωτήρι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα