«Κυπριακές Παροιμίες και Ρήσεις» από τον Ιωάννη Κρητιώτη

Η λαογραφική μας παράδοση έχει να επιδείξει αρκετά στοιχεία από τον μόχθο του λαού και των απλών ανθρώπων. Άλλωστε, οι παροιμίες είναι αποφθέγματα που βγαίνουν κατ’ ευθείαν από τη ψυχή των ανθρώπων ενεργώντας με συμβουλές και παραδείγματα.

     Ένας ολόκληρος κόσμος σκιαγραφείται μέσα από αυτό το σπουδαίο βιβλίο, διδάσκοντας και καλλιεργώντας. Συνήθειες, ήθη, νοοτροπία συντηρούνται με έναν αριστοτεχνικό τρόπο, αναδεικνύοντας έτσι τους θησαυρούς σοφίας, μια πολύτιμη κληρονομιά για τους νεότερους. Οι Κυπριακές παροιμίες διασώζουν την απλή καθημερινή ζωή.

     Στο

σύντομο προλογικό του σημείωμα, ο εκδότης Κώστας Επιφανίου, σημειώνει: «Στην έκδοση αυτή έχουν συγκεντρωθεί παροιμίες και ρήσεις που συγκεντρώθηκαν και καταγράφτηκαν με υπομονή, επιμονή, μεράκι και αγάπη για τον τόπο, τις αρχές και τις αξίες που αιώνες ρύθμιζαν τη ζωή και τη σκέψη των ανθρώπων.

     Ο πλούτος αυτός της παράδοσης, μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα και διαιώνισε τις ρίζες της Κυπριακής τοπολαλιάς. Παραδίδεται στους νεότερους σαν κληρονομιά και παρακαταθήκη για τη συνέχιση της πορείας».

Στοιχεία Βιβλίου: 
Τίτλος: Κυπριακές Παροιμίες και Ρήσεις
Συγγραφέας: Ιωάννης Κρητιώτης
Εκδόσεις: ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ
Κατηγορία: Λαογραφία

Από τον Σοφοκλή Κωνσταντίνου
Βιβλιοπωλείο ΕΛΛΑΣ
[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα