Κράτηση δύο υπόπτων για επίθεση σε αστυνομικό της ΜΜΑΔ

Την κράτηση για τέσσερις ημέρες για δύο υπόπτους που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση που αφορά την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης εναντίον αστυνομικού της ΜΜΑΔ τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Η Αστυνομία προέβηκε στη σύλληψη 21χρονου και 19χρονου για εμπλοκή τους στο περιστατικό, χθες το μεσημέρι, αφότου προέκυψε στο πλαίσιο των ερευνών της μαρτυρία εναντίον τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας το περιστατικό

συνέβη τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, όταν δύο μέλη της αντιλήφθηκαν δύο άτομα να κινούνται ύποπτα σε κατοικημένη περιοχή στη Λευκωσία. Στην προσπάθεια να τους ανακόψουν για έλεγχο ο ένας ο οποίος μετέβαινε σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού τράπηκε σε φυγή.

Κατά τον έλεγχο για εξακρίβωση των στοιχείων του υπόπτου που είχε παραμείνει επί τόπου, δύο άλλα άτομα πλησίασαν στο σημείο και ένας από αυτούς επιτέθηκε εναντίον ενός εκ των μελών της Αστυνομίας.

Προσπάθησαν να διαφύγουν

Στη συνέχεια με βάση όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο και καθώς οι δύο ύποπτοι προσπαθούσαν να διαφύγουν, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, χτύπησαν στο πρόσωπο την άλλη Αστυνομικό η οποία έπεσε και χτύπησε με δύναμη το κεφάλι της στο έδαφος, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Εκεί της έγινε συρραφή στο πίσω μέρος του κεφαλιού ενώ διαπιστώθηκε ότι έφερε κάταγμα δεξιού ζυγωματικού με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε επέμβαση για τοποθέτηση πλατίνας.

Ο άλλος αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφριά και διαπιστώθηκε ότι έφερε εκδορές και εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός του.

Το Δικαστήριο αποφάσισε την κράτηση των δύο υπόπτων για τέσσερις ημέρες προς διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων για την υπόθεση αφού αναμένεται να ληφθούν ακόμα περίπου 8 καταθέσεις και να αναζητηθούν ακόμη δύο άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα