Κοτζιάς κατά ΣΥΡΙΖΑ για Κυπριακό: Στροφή στον νεοσημιτισμό

Για στροφή στον νεοσημητισμό και εγκατάλειψη των αρχών της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης 2015 - 2018 κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Κοτζιάς, με αιχμή το θέμα της Κύπρου.

 

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ που

συμμετείχε και στις διαπραγματεύσεις που ναυάγησαν στο Κραν-Μοντανά, αναφέρει ότι για πρώτη φορά από το 2012 σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ λείπει κάθε αναφορά σε πατριωτισμό.
 

Λυπάμαι για στροφή ΣΥΡΙΖΑ στον νεοσημητισμό και εγκατάλειψη αρχών εξωτερική πολιτικής 2015-8. Για πρώτη φορά από το 2012 σε ανακοίνωση του για θέμα λείπει κάθε αναφορά σε πατριωτισμό. Εγκατέλειψε θέσεις κατάργησης εγγυήσεων επί Κυπρου και ντρέπεται να αναφέρει την τουρκική κατοχή

Nikos Kotzias (@NikosKotzias) October 11, 2020

"Εγκατέλειψε θέσεις κατάργησης εγγυήσεων επί Κυπρου και ντρέπεται να αναφέρει την τουρκική κατοχή", τονίζει ο κ. Κοτζιάς

Στις κατηγορίες Κοτζιά απάντησε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, λέγοντας ότι όχι μόνο δεν εγκαταλείπει της αρχές του ο ΣΥΡΙΖΑ "αλλά σε μια κρίσιμη συγκυρία αναδεικνύεται ως το μόνο κόμμα με εμπεριστατωμένες θέσεις και στρατηγική.

"Αν κάποιοι μας κατηγορούν για στροφή σε πατριωτισμό ή και εθνικισμό και κάποιοι άλλοι σε εγκατάλειψη πατριωτισμού, μάλλον κάτι καλό κάνουμε εμείς και κάποιο λάθος οι επικριτές μας", καταλήγει ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κοτζιάς επανήλθε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οφείλει να εξηγήσει στον κόσμο της αριστεράς γιατί αναγνώρισε έμμεσα δικαιώματα στην Τουρκία "και αποφεύγετε σαν ο διάβολος το λιβάνι να μιλήσετε για κατοχή στην Κυπρο".

Πηγή: Σκαι.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα