Κορυφώνεται το Σάββατο το βράδυ το φαινόμενο των περσείδων

Ένα εντυπωσιακό ουράνιο φαινόμενο θα απολαύσουμε ακόμα μια φορά τον Αύγουστο. Βροχή αστεριών ορατή από όλη την Κύπρο θα απολαύσουν όσοι παρατηρήσουν τον ουρανό το Σάββατο το βράδυ.

"Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει διότι η γη από τις 17 Ιουλίου περνάει η τροχιά της από ένα σημείο το οποίο πέρασε στο παρελθόν ο κομήτης swift tato. Οι κομήτες έχουν την ιδιότητα να αφήνουν στον διάβα τους εκατομμύρια κόκκων σκόνης. –Η γη αρχίζει λόγω της βαρύτητάς της να

τα απορροφά στην ατμόσφαιρά της, και αυτά να αναπτύσσουν τεράστιες ταχύτητες πάνω από τον ουρανό. 50 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο", ανέφερε ο Πρόεδρος της αστρονομικής εταιρείας Κύπρου, Χρύσανθος Φάκας.

Λόγω της ταχύτητας και της τριβής, όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος της αστρονομικής εταιρείας Κύπρου, βλέπουμε αυτό το φαινόμενο στον ουρανό, που ουσιαστικά είναι φλόγα.

"Άρα στην πραγματικότητα δεν είναι τα’ αστέρια που πέφτουν, όπως έλεγε ο σοφός λαός με τη σοφία του, αλλά είναι πετραδάκια που εξαϋλώνονται στον ουρανό" ανέφερε ο κ. Φάκας. Μετά τις 11 το βράδυ το φαινόμενο θα είναι ορατό, σύμφωνα με τους ειδικούς.

"Η περιοχή του Περσέα κι ο αστερισμός είναι βορειοανατολικά και είναι κοντά στο πολικό αστέρα ή βόρεια.–Κι όσο περνά η ώρα και θα φτάνουν τα μεσάνυχτα, το σημείο το ακτινοβόλο θα ανεβαίνει ψηλότερα στον ουρανό" σημείωσε.

Τα πεφταστέρια θα παρατηρήσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα παραστεί σε εκδήλωση με τίτλο «Με τις Περσείδες στο Τρόοδος», που διοργανώνουν οι Φίλοι του Αστεροσκοπείου Τροόδους, στο Βοτανικό Κήπο Τροόδους.

Επίσης, τα Φροντιστήρια Φάκα, σε συνεργασία με την Αστρονομική Εταιρεία Κύπρου, διοργανώνουν αστρονομική βραδιά στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αρσενίου στην Κυπερούντα, αύριο κατά τις ώρες 9:00μ.μ. – 11:30μ.μ. Το φαινόμενο θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα