Κορωνοϊός: Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν εύχεται «περαστικά» στη Νότια Κορέα

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιόνγκ Ουν έστειλε σήμερα επιστολή στη Νότια Κορέα με την οποία εκφράζει την ελπίδα να ξεπεράσει την κρίση με τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε-ιν, καθώς η Νότια Κορέα αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη έξαρση του κορωναϊού μετά την Κίνα.

Η Βόρεια Κορέα έκλεισε τα σύνορά της και προσωρινά ένα γραφείο συνδέσμου σε συνοριακή της πόλη για να αποτρέψει ξέσπασμα του ιού, ενώ η Νότια Κορέα

ανακοίνωσε σήμερα 438 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 5.766.

Στην επιστολή που παραδόθηκε χθες ο Κιμ εκφράζει ανησυχία για την υγεία του Μουν και αναπτύσσει την "ειλικρινή του άποψη και θέση" σε σχέση με την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, είπε το γραφείο του Μουν χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

"Ο πρόεδρος Κιμ ήθελε να παρηγορήσει τους πολίτες μας που δίνουν μάχη κατά του κορωναϊού. Είπε ότι εκτιμά πως θα νικήσουμε και εξέφρασε την ελπίδα να προστατευτεί η υγεία των νότιων συμπολιτών", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της Γραμματείας Τύπου, Γιούν Ντο-χαν.

Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, ο Μουν απάντησε με μια ευχαριστήρια επιστολή.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει επιβεβαιώσει κρούσματα του ιού αλλά τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα αντιμετωπίζουν έναν μήνα καραντίνας, ενώ άλλα σκληρά μέτρα περιλαμβάνουν αυστηρότερους ελέγχους στις συνοριακές περιοχές, στα αεροδρόμια και στα λιμάνια.

Ο Μουν προσφέρθηκε να βοηθήσει τις προσπάθειες αποτροπής του ιού στον Βορρά αλλά η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει απαντήσει, είπαν αξιωματούχοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρακολουθήστε τις τελευταίες εξελίξεις για τον κορωνοϊό από το «SigmaLive» - LIVE/Κορωνοϊός: Εξαπλώνεται ο ιός σε περισσότερες χώρες - Οι τελευταίες εξελίξεις

Keywords
Τυχαία Θέματα