Κοντίδης, σχολεία Εκκλησίας και Κυπριακό σε πρωτοσέλιδα

Οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό για το έγγραφο του Κραν Μοντάνα στο οποίο έκανε αναφορά ο Έλληνας ΥΠΕΞ, οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, οι αντιδράσεις από την ανακοίνωση για λειτουργία σχολείων από την Εκκλησία, η μεγάλη νίκη του Παύλου Κοντίδη καθώς και η απαγόρευση εισόδου σε τουρίστες που έφτασαν στη Λάρνακα, αλλά θα μετέβαιναν στα κατεχόμενα για διαμονή, είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στο κύριό της θέμα με τίτλο «Λύνονται τα δεσμά των εγκλωβισμένων αγοραστών» γράφει για δικαστική απόφαση που επιτρέπει στο Κτηματολόγιο να συνεχίσει απρόσκοπτα την παραχώρηση τίτλων. Αλλού αναφέρεται σε αλαλούμ και νέες κόντρες από το αόρατο, άτυπο έγγραφο Γκουτέρες για το οποίο μίλησε προχθές ο Έλληνας ΥΠΕΞ. Σε άλλο ρεπορτάζ η «Α» αναφέρει ότι η ΛΟΑΤ ζητούν παρέμβαση του Εισαγγελέα λόγω αναφορών του Αρχιεπισκόπου.

«Άνω- κάτω τους έκανε ο Κοτζιάς» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει πως άναψαν φωτιές από τη δήλωση περί ύπαρξης εγγράφου για εφαρμογή της λύσης. Επίσης ο «Π» αναφέρεται στην μεγάλη νίκη του Παύλου Κοντίδη με αναφορά σε Κύπρο που κερδίζει. Σε άλλο θέμα προβάλλεται συνέντευξη του διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου για το μηχανισμό μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης προσφύγων.

Κάτω από τον τίτλο «Προκλητική διπλωματία» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που γράφει για σειρά επαφών του ΠτΔ στη Νέα Υόρκη εν αναμονή της έκθεσης Γκουτέρες και την πρόσκληση που έλαβε για επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία. Αλλού αναφέρεται στην κάθοδο τουριστών στην Κύπρο μέσω Λάρνακας στους οποίους όμως απαγορεύτηκε η είσοδος γιατί δήλωσαν διαμονή στα κατεχόμενα. Επίσης ο «Φ» γράφει ότι λόγω της απουσίας κυρώσεων, ακυρωτικές αποφάσεις του Ανωτάτου δεν εφαρμόζονται από το κράτος, τους ημικρατικούς οργανισμούς και δήμους και ότι το θέμα συζητείται σήμερα στην Θεσμών.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Έχασε ευκαιρία να εκθέσει την Τουρκία» και γράφει πως ο ΠτΔ υποβάθμισε το έγγραφο που κατατέθηκε στο Κραν Μοντάνα και στο οποίο αναφορά έκανε ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας. Αλλού αναφέρει ότι τα κριτήρια για το φοιτητικό πακέτο αφήνουν εκτός 800 φοιτητές και ότι έγιναν καταγγελίες από την Προοδευτική Κίνηση. Η «Χ» προβάλλει επίσης το θέμα των χρεώσεων των αποχετευτικών συμβουλίων και γράφει για ανομοιομορφίες που διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail με τίτλο στο κύριο θέμα «Παγώνουν οδηγίες μετά την απαγόρευση εισόδου σε τουρίστες» γράφει για την περίπτωση καθόδου στην Κύπρο μέσω Λάρνακας Ισραηλινών και Λιβανέζων τουριστών σε κάποιους από τους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος γιατί δήλωσαν ότι θα διέμεναν στα κατεχόμενα και ότι οι οδηγίες που ίσχυαν θα τύχουν αναθεώρησης κατόπιν απόφασης του ΥΠΕΣ. Αλλού αναφέρεται στην ομιλία Τραμπ στα ΗΕ και την τοποθέτηση ότι θα καταστρέψει τη Βόρεια Κορέα. Επίσης προβάλλονται οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για τους ομοφυλόφιλους που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Τα διαβατήρια τονώνουν ντιβέλοπερς και τράπεζες» γράφει ότι η παραχώρηση διαβατηρίων σε αλλοδαπούς είναι ανάσα για την οικοδομική βιομηχανία και συμβάλλει σε μείωση των ΜΕΔ. Αλλού αναφέρει ότι η ακύρωση πτήσεων από την Ryanair οδηγεί σε αποζημιώσεις εκατομμυρίων. Επίσης γράφει σε άλλο θέμα ότι σηκώνουν τα μανίκια για το ΓεΣΥ αφού σε λιγότερο από ένα μήνα θα πρέπει να αρχίσει η διαβούλευση με τον ΠΙΣ για τις αποζημιώσεις των γιατρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords