Κομισιόν: Πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα βίας Μιανμάρ

Πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 9 εκ. ευρώ για τα θύματα της βίας στη Μιανμάρ ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των αναγκών των οικογενειών που επλήγησαν από την έξαρση της βίας στην Μιανμάρ, και ιδίως εκείνων που ζουν στα κράτη Kachin, Shan και Rakhine, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν και συγκεκριμένα ο αρμόδιος

Επίτροπος, Χρήστος Στυλιανίδης. Η βοήθεια περιλαμβάνει 2 εκατομμύρια ευρώ για να αυξηθεί η πρόσβαση στην ασφαλή, ποιοτική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τα παιδιά που είναι εκτός σχολείου λόγω των μετατοπίσεων. Η βοήθεια της ΕΕ θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα, επισκευάζοντας τα καταφύγια και τις υποδομές υγιεινής και υγιεινής. Επιπλέον, τα έργα θα επικεντρωθούν ειδικά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας λόγω φύλου και του σεβασμού του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

"Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα θύματα στην Μυανμάρ που έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους λόγω της συνεχιζόμενης βίας στη χώρα. η βοήθεια που ανακοινώνω σήμερα αποσκοπεί στην προστασία των πιο ευάλωτων ατόμων που στερούνται βασικών δικαιωμάτων", τόνισε ο Επίτροπος.

"Όλα τα μέρη στην σύγκρουση πρέπει να σέβονται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να παρέχουν απεριόριστη ανθρωπιστική πρόσβαση σε όλα τα μέρη της χώρας" δήλωσε ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Η ΕΕ χρηματοδότησε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στην Μιανμάρ από το 1994, παρέχοντας συνολικά περισσότερα από 249 εκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα έκτακτης βοήθειας για την παροχή βοήθειας στα θύματα τόσο των συγκρούσεων όσο και των φυσικών καταστροφών.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα