Κινητοποίηση έξω από τη Βουλή από ΠΟΓΟ και Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων

Κινητοποίηση έξω από τη Βουλή κατά περιστατικού που σημειώθηκε στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής μεταξύ Βουλευτή και Κοινοβουλευτικής Συνεργάτιδας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη από την ΠΟΓΟ και την/ Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων, με τη ΓΓ της ΠΟΓΟ, Σκεύη Κουκουμά, να καλεί την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, και την Επιτροπή

Δεοντολογίας της Βουλής να ολοκληρώσουν σύντομα την εξέταση του ζητήματος, «έτσι που οι φασιστικές, σεξιστικές, αντεργατικές συμπεριφορές να μείνουν εκτός της Βουλής».


Σε ομιλία της, η Γενική Γραμματέας της ΠΟΓΟ, Σκεύη Κουκουμά, είπε ότι «βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί οι φασιστικές συμπεριφορές δεν μπορεί ούτε να παραβλέπονται, ούτε να αγνοούνται».

«Πρέπει να βρίσκουν την άμεση αντίδραση της κοινωνίας και να οδηγούνται σε τιμωρία. Η συμπεριφορά του ΕΛΑΜίτη Βουλευτή Αντρέα Θεμιστοκλέους αποτελεί μια κατάφωρα φασιστική και σεξιστική επίθεση σε βάρος εργαζόμενης», πρόσθεσε.

Όπως είπε, τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση ούτε εντός του κοινοβουλίου, ούτε πουθενά.

«Η αυταρχική, φασιστική συμπεριφορά από την οποία χαρακτηρίζονται ο κύριος Θεμιστοκλέους και οι ομοϊδεάτες του έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ο σεξισμός, όλες εκείνες δηλαδή οι πράξεις και οι συμπεριφορές που διαιωνίζουν την κυριαρχία των αντρών σε βάρος των γυναικών και παρουσιάζουν το γυναικείο φύλο ως κατώτερο και λιγότερο ικανό έχουν οριστεί ως παράνομες και ποινικά διώξιμες από την προηγούμενη βουλή. Την ίδια Βουλή μέσα στην οποία ο κ. Θεμιστοκλέους θέλει να έχει θέση στα έδρανα και να αποκαλείται Βουλευτής αυτού του κράτους», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι ως Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ τάσσονται ενάντια σε συμπεριφορές, όπως του κ. Θεμιστοκλέους, «που στοχοποιούν εργαζόμενες και εργαζόμενους και δηλώνουν πως δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές πουθενά, πόσο μάλλον εντός της Βουλής μέσα από την οποία πρέπει να δίνονται στην κοινωνία παραδείγματα αλληλοσεβασμού και δημοκρατίας.

«Σήμερα, τέτοια επεισόδια δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ούτε με ωχαδερφισμό, χιούμορ αλλά ούτε ως κουτσομπολιό. Αν θέλουμε να στείλουμε τα σωστά μηνύματα στην κοινωνία και να διαμορφώσουμε τις αντιλήψεις της νέας γενιάς αντρών και γυναικών στην βάση της ισότητας, του αλληλοσεβασμού και της δημοκρατίας, η συμπεριφορά του κ. Θεμιστοκλέους πρέπει άμεσα να τύχει αποτελεσματικού θεσμικού χειρισμού», πρόσθεσε.

Η κ. Κουκουμά κάλεσε την Πρόεδρο της Βουλής καθώς και την Επιτροπή Δεοντολογίας να ολοκληρώσουν σύντομα την εξέταση του ζητήματος, «έτσι που οι φασιστικές, σεξιστικές, αντεργατικές συμπεριφορές να μείνουν εκτός της Βουλής».

«Ταυτόχρονα στέλνουμε και με αυτή την ευκαιρία το μήνυμα ότι ως ΠΟΓΟ στεκόμαστε δίπλα σε όσες και όσους γίνονται θύματα ανάλογων συμπεριφορών, είτε στο χώρο εργασίας είτε σε άλλου είδους συναναστροφή», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα