ΚΕ: Νέο πλαίσιο ασφάλειας αν θα πάμε σε διαπραγματεύσεις (VIDEO)

«Προσπαθούμε με την κα Λουτ να συμφωνήσουμε τους όρους αναφοράς για διαπραγματεύσεις.» ήταν η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ ότι δεν υπήρξαν ουδέποτε πρακτικά της 4 Ιουλίου στο Κρανς Μοντάνα.

Ο κ. Προδρόμου είπε πως οι διαπραγματεύσεις στο Κρανς Μοντανά ναυάγησαν αφού η Τουρκία δεν ήταν διατεθειμένη να συζητήσει αποχώρηση στρατευμάτων και μιλούσε για όνειρα θερινής νυκτός.

Τώρα που προσπαθεί ο Πρόεδρος να συνομολογήσει τους όρους αναφοράς, τίθεται το θέμα εάν θα μπούμε

στη συζήτηση από εκεί που είχαν διακοπεί ή αν όπως επιδιώκει η Τουρκική πλευρά θα προτάξουμε το θέμα της συμμετοχής των Τ/κ και την πολιτική ισότητα/ισοτιμίας.

Το Κυπριακό για να λυθεί πρέπει να τελειώσει η κατοχή, και να τελειώσουν οι εγγυήσεις Αυτό είναι η θέση όλων των πολιτικών δυνάμεων συμπεριλαμβανομένου και του ΑΚΕΛ», είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν και ανοιχτά ζητήματα όπως το εδαφικό και περιουσιακό.

Αν θα πάμε σε διαπραγματεύσεις η Τουρκία, όπως είπε, θα πρέπει η Τουρκία να είναι διατεθειμένη να συζητήσει ένα νέο πλαίσιο ασφάλειας.

Μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε τις επόμενες μέρες θα γίνει η συνάντηση ΠτΔ- Ακιντζί πως η κα Λουτ έχει πάει στους εγγυητές και η στάση της Τουρκίας θα διαφανεί.

Θα ήταν καλό να αποφύγουμε την εσωτερική τριβή και εσωστρέφεια», υπογράμμισε σημειώνοντας πως πρέπει επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις αγγίζοντας τον σκληρό πυρήνα του Κυπριακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα