ΚΕ: Καμιά συζήτηση για εκ περιτροπής προεδρία μέχρι στιγμής

Με θέματα διακυβέρνησης θα συνεχίσουν οι Αναστασιάδης και Ακιντζί τη διαπραγμάτευση, στην απογευματινή τους συνάντηση, η οποία θα αρχίσει στις 18.30 στο Παλάτι των Εθνών στη Γενεύη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, με δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, χαρακτήρισε ως ευαίσθητα και δύσκολα τα ζητήματα που αφορούν τόσο στη Διακυβέρνηση όσο και στο Περιουσιακό.

Αφού ενημέρωσε ότι ακόμα η συζήτηση επί των συγκεκριμένων θεμάτων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει συζητηθεί σε κανένα στάδιο η εκ περιτροπής προεδρία μέχρι τώρα.

Όπως

ενημέρωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, στην πρωινή συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί συνεχίστηκε η συζήτηση επί των θεμάτων της Διακυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και η συμμετοχή στη διαδικασία λήψεως αποφάσεων, η τροποποίηση του Συντάγματος και όχι μόνο.

Ο Εκπρόσωπος πληροφόρησε ότι στις 16.30 το απόγευμα οι διαπραγματευτές Μαυρογιάννης και Ναμί θα συναντηθούν με εμπειρογνώμονες για να συζητήσουν συγκεκριμένα ζητήματα που άπτονται της διακυβέρνησης, ενώ στις 18.30 Αναστασιάδης και Ακιντζί θα συνεχίσουν τη συζήτηση πάνω στα ζητήματα αυτά.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε, επίσης, ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος τον ενημέρωσε ενδελεχώς για όλες τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε μέχρι τώρα. Με τα σημερινά δεδομένα, σημείωσε, ο κ. Τσίπρας δεν θα βρίσκεται στη Διάσκεψη για την Κύπρο, στις 12 Ιανουαρίου, χωρίς αυτό φυσικά να είναι σίγουρο ή δεσμευτικό.

Σε σχέση με τη διαρροή εγγράφων, ο Εκπρόσωπος σημείωσε ότι είναι λυπηρό κάποιοι είτε μέσω διαρροών είτε μέσω ατάκων να δημιουργούν κλίμα σε μια τόσο δύσκολη φάση των συνομιλιών. Διαβεβαίωσε ότι σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου η ανάγνωση των εγγράφων θα γίνεται, η ενημέρωση θα γίνεται, η διαβούλευση θα γίνεται, ωστόσο δεν πρόκειται να ξαναδοθεί οποιοδήποτε έγγραφο στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Σε σχέση με τη Διάσκεψη για την Κύπρο, ξεκαθάρισε ότι η ύπαρξη ή όχι προόδου στις συνομιλίες 9-11 Ιανουαρίου, δεν αποτελεί προϋπόθεση για την υλοποίηση ή όχι της Διάσκεψης.

Ξεκαθάρισε, άλλωστε, ότι δεν υπάρχει ακόμα προγραμματισμένη συνάντηση με ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα στη Γενεύη, ωστόσο θα πρέπει να θεωρηθεί βέβαιο ότι θα γίνει συνάντηση ενόσω βρισκόμαστε στη Γενεύη.

Keywords
Τυχαία Θέματα