Κατεχόμενα: Σοκ από βιασμό ανηλίκων από πατέρα και θείο

Δύο υποθέσεις βιασμών ανηλίκων από τον πατέρα και τον θείο αντίστοιχα, που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τ/κ κοινότητα με τους δύο να έχουν συλληφθεί και ο πατέρας να καταδικάστηκε σε φυλάκιση, βρίσκουν θέση στα πρωτοσέλιδα των τ/κ εφημερίδων σήμερα. Οι πέντε τ/κ εφημερίδες ασχολούνται επίσης με θέματα οικονομίας, το οδόφραγμα Απλικίου, τη συνέχιση της δίκης εναντίον της εφημερίδας Αφρίκα.



H «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Ο πρέσβης ήθελε φυλάκιση» αναφέρεται στη χθεσινή συνέχιση της δίκης εναντίον της εφημερίδας και γράφει ότι το γραπτό παράπονο που είχε υποβάλει για τη γελοιογραφία ο τότε Τούρκος «πρέσβης», Ντεριά Κανμπάι περιλάμβανε και αίτημα για φυλάκιση των υπευθύνων της Αφρίκα. Αλλού γράφει ότι η κοινωνία για άλλη μια φορά μένει άφωνη μπροστά στην υπόθεση βιασμού ενός κοριτσιού από τον πατέρα της για δύο συνεχόμενα χρόνια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μετά τον αντιρρησία συνείδησης Μουράτ Κανατλί, σήμερα είναι η δίκη των Χαλούκ Σελάμ Τουφανλί και Χαλίλ Καραπασιάογλου ενώπιον του «στρατοδικείου’.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Ένταση για το επίδομα της ΑΤΑ» γράφει ότι συνδικαλιστές και «κυβέρνηση» διαφωνούν για το ύψος του κόστους ζωής που ανακοίνωσε το «υπουργείο δημοσιονομικών» και καλούν σε κινητοποιήσεις. Αλλού διερωτάται τι είδους μπαμπάς ήταν αυτός που βίασε την ίδια του την κόρη στο Γερόλακκο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι Ε/κ ξόδεψαν τον Σεπτέμβριο με κάρτες 1.5 εκ ευρώ, 111% αυξημένο ποσό σε σχέση με τον Σεπτέμβριο πέρυσι.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Τι μπαμπάς και θείος αυτοί;» γράφει ότι πριν καν περάσει το σοκ για την περίπτωση στο Γερόλακκο, το φως της δημοσιότητας είδε μια άλλη υπόθεση βιασμού ενός 17χρονου σήμερα κοριτσιού στην Λάπηθο που κατήγγειλε ότι ο θείος της την βίαζε από τα 9 της χρόνια. Για τον βιαστή πατέρα στο Γερόλακκο γράφει ότι παραδέχθηκε στο «δικαστήριο» την πράξη του. Στο άλλο θέμα της εφημερίδας αναφέρεται σε άρθρο του Μεχμέτ Μορεκέτ για τη δίκη που αντιμετωπίζει η Χαβαντίς με κίνδυνο κατάσχεσης για ηθική αποζημίωση του εναγόμενου.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Το συνάλλαγμα πέφτει, οι τιμές δεν αλλάζουν!» γράφει ότι ενώ οι ισοτιμίες αλλάζουν, οι τιμές των προϊόντων που ήταν δυσθεώρητες, ειδικά στα λαχανικά και φρούτα, παραμένουν ίδιες και ο κόσμος διαμαρτύρεται. Αλλού γράφει ότι οι εσπεριδοκαλλιεργητές ειδικά της Κατωκοπιάς, ζητούν αποζημιώσεις για τις επιπτώσεις στην παραγωγή τους από τις κακές καιρικές συνθήκες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τρία πρόσωπα έκλεψαν μετά τα μεσάνυχτα από το σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας που έμενε μόνη της, χρυσαφικά και μετρητά, απειλώντας την ότι θα την σκότωναν.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Μετά τη Δερύνεια και το Απλίκι έτοιμο» δημοσιεύει φωτογραφία από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που οδηγεί στο οδόφραγμα, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη – επιθεώρηση των εργασιών χθες ο «πρωθυπουργός» Ερχιουρμάν. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο άρθρο του διευθυντή της εφημερίδας, Τζενκ Μουτλούγιακαλι που γράφει, μεταξύ άλλων, ότι ο Τ/κ ηγέτης πρότεινε να συναντηθούν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη πριν τις 29 Οκτωβρίου. Αλλού αναφέρεται στις επικείμενες εκλογές στον ιατρικό σύλλογο με δύο υποψηφιότητες για την προεδρία μέχρι στιγμής, μιας γυναίκας και ενός άνδρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα