Κατεχόμενα: 30χρονη ξεψύχησε μετά τον χαμό του συζύγου της

Οι δηλώσεις του ηγέτη των Τ/κ για την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, η αύξηση στην τιμή πώλησης των αεροπορικών εισιτηρίων, ο ξαφνικός θάνατος 30χρονης, η οποία δεν άντεξε τον πόνο του θανάτου του συζύγου της, ο οποίος έχασε τη ζωή του λίγα 24ωρα πριν σε τροχαίο δυστύχημα, η έκθεση που ετοίμασε το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο για τη γραφειοκρατία στα κατεχόμενα, όπως και το οικολογικό

φεστιβάλ στην κατεχόμενη Αμπελίκου, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα "Κίπρις" (Κύπρος) με τίτλο "Μεγάλο πρόβλημα η γραφειοκρατία" αναφέρεται στην έκθεση για τον ανταγωνισμό που ετοίμασε το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο για τα έτη 2016- 2017 και στην οποία γίνεται λόγος για τη γραφειοκρατία στα κατεχόμενα. Στην έκθεση αναφέρεται ότι η γραφειοκρατία είναι και η αιτία για την μη υλοποίηση πολλών έργων στα κατεχόμενα, αλλά και ένας από τους σημαντικούς αποτρεπτικούς παράγοντες για τους επενδυτές. Αναφορά γίνεται και στον ξαφνικό θάνατο 30χρονης, η οποία δεν άντεξε στον πόνο για τον άδικο χαμό του συζύγου της, χθες ένοιωσε αδιαθεσία και κατά τη μεταφορά της σε νοσοκομείο άφησε την τελευταία της πνοή. Ο σύζυγος της έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στο δρόμο κατεχόμενης Μύρτου -Κερύνειας στις 8 Μαρτίου.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο “Με δικαιολογία την `ένωση` η αποφυγή είναι θαυμάσια” αναφέρεται σε δηλώσεις του ηγέτη των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί για τις διαπραγματεύσεις και την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δηλώσεις του κ. Ακιντζί δεν φανερώνουν τη θέληση του για επιστροφή στο τραπέζι, αφού αναμένει, όπως είπε, την ακύρωση της απόφασης της Βουλής, και δεν είναι ικανοποιημένος μόνο από τη στάση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι είναι λάθος η απόφαση. Αλλού αναφέρεται και στις δηλώσεις της “προέδρου” της “βουλής” Σιμπέλ Σιμπέρ, η οποία αναφερόμενη στο Κυπριακό είπε ότι οι δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη περί πολιτικής ισότητας είναι ασέβεια προς τους Τ/κ. Αναφορά γίνεται και στα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ στην Ολλανδία, σε διαδήλωση υπέρ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο “Αν τα ΗΕ παραμείνουν αμερόληπτα, τότε μπορούν να ενεργήσουν”, αναφέρεται σε δηλώσεις του ηγέτη των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος ευχήθηκε όπως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος ήδη χαρακτήρισε την απόφαση της Βουλής λανθασμένη, προβεί στις ενέργειες αυτές που θα δείξουν ότι είναι πραγματικά για λανθασμένη απόφαση και θα την ακυρώνουν. Αλλού γράφει ότι βραβεύτηκε το περίπτερο των κατεχομένων στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο ως ένα από τα δέκα καλύτερα περίπτερα της φετινής έκθεσης. Αναφέρει ακόμα ότι και το παράνομο πανεπιστήμιο Εγγύς Ανατολής έλαβε μέρος στην έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο όπου είχε την ευκαιρία να προωθήσει τον ιατρικό τουρισμό.


Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο “Θα κοπεί από τη ρίζα η τοκογλυφία” αναφέρεται στο νέο “νόμο”, ο οποίος δίνει το δικαίωμα στην “κεντρική τράπεζα” να ασκεί έλεγχο σε διάφορα πιστωτικά ιδρύματα. Αναφορά γίνεται και στο οικολογικό φεστιβάλ που διοργανώθηκε την Κυριακή στην κατεχόμενη Αμπελίκου κατά το οποίο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα. Γράφει ακόμα ότι ανησυχία προκαλεί στις “αρχές” η αυξημένη ποσότητα ναρκωτικών που εντοπίζεται καθημερινά ενώ το 2016 και τους πρώτους μήνες του 2017 υπήρξε αύξηση στις υποθέσεις διακίνησης και παράνομης κατοχής του συνθετικού ναρκωτικού μπονζάι, της ηρωίνης και κοκαΐνης.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο “Ψηλή η ταρίφα στο Ερτζάν” αναφέρεται στις αυξημένες τιμές πώλησης των αεροπορικών εισιτηρίων και γράφει ότι οι αεροπορικές εταιρείες επειδή μόνο με την Τουρκία υπάρχει διασύνδεση, εκμεταλλεύονται τους ταξιδιώτες και αυξάνουν όλο και περισσότερο τις τιμές πώλησης των εισιτηρίων. Αναφορά γίνεται και στην κατάσταση της υγείας του 38χρονου μοτοσικλετιστή, ο οποίος βρίσκεται διασωληνωμένος σε μονάδα εντατικής θεραπείας μετά που ενεπλάκη σε τροχαίο το Σάββατο το βράδυ στην κατεχόμενη Λευκωσία. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις της “βουλευτού” του ΡΤΚ, Φαζιλέτ Οζντενεφέ σχετικά με την απόφαση “δικαστηρίου” στην υπόθεση παράνομων εκτρώσεων σε ιδιωτική κλινική στην κατεχόμενη Κερύνεια. Σύμφωνα με την Οζντενεφέ, η πρώτη καταδικαστική απόφαση αφορούσε μητέρα, η οποία έκανε έκτρωση, ενώ όλοι θα ανάμεναν οι πρώτοι καταδικασθέντες να ήταν οι γιατροί.

Keywords
Τυχαία Θέματα