Καταπολέμηση του Οικονομικού Εγκλήματος για επαγγελματίες

Το Association of Certified Anti Money Laundering Specialists (ACAMS), o παγκόσμιος σύνδεσμος εγκεκριμένων ειδικών καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Κύπρο, τον επόμενο μήνα, διεθνές Συμπόσιο, ανταποκρινόμενος στον πρωτοφανή ρυθμό αλλαγών που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια και αναμένονται και το 2017 στις παγκόσμιες απαιτήσεις για χρηματοοικονομική διαφάνεια.

Το Συμπόσιο θα ασχοληθεί με ζητήματα που παρουσιάζουν

ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και συμπεριλαμβάνουν θέματα που αφορούν στους πραγματικούς δικαιούχους, τις τελευταίες Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγχονται τα εμπιστεύματα (trusts) και άλλες νομικές οντότητες μετά την αποκάλυψη των εγγράφων του Παναμά.

Τώρα που όλοι - οι G20, ο ΟΟΣΑ, η Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF) και η Ευρωπαϊκή Ένωση - ζητούν την εφαρμογή ενισχυμένων διαδικασιών διαφάνειας, τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα θα πρέπει να είναι έτοιμα να ανταποκριθούν με πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο.

Επιφανείς προσωπικότητες θα μετάσχουν στο Συμπόσιο

Στο Συμπόσιο θα προσφέρουν τα φώτα τους διεθνείς εμπειρογνώμονες σε θέματα καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότησης τρομοκρατίας (AML-CTF), πάνω στις πιο πρόσφατες κανονιστικές πρωτοβουλίες και την άμεση εφαρμογή τους στην πράξη.

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Rick McDonel, πρώην Εκτελεστικός Γραμματέας της FATF, ο Ričardas Pocius, Διευθυντής Παγκόσμιων Ερευνών της Western Union, αντιπρόσωποι της ΜΟΚΑΣ και άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές από την Κύπρο, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Channel Islands και την Ελλάδα.

Όλοι οι επιφανείς ομιλητές είναι εν ενεργεία ειδικοί, που έχουν πρόσβαση σε τελευταίες πληροφορίες και μεθόδους καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος και θα χρησιμοποιήσουν στις παρουσιάσεις τους πραγματικά παραδείγματα (case studies).

Το ACAMS στην Περιοχή μας

Το ACAMS έχει χτίσει μια ισχυρή φήμη παγκοσμίως και βρίσκεται στην πρωτοπορία σε θέματα καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος στην περιοχή μας μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα του Κλάδου Κύπρου του ACAMS τον Οκτώβριο του 2015, και τις επόμενες πετυχημένες εκδηλώσεις του, καθώς και σεμινάρια κατάρτισης που οργάνωσε στην Κύπρο το ACAMS σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης και Χρηματοοικονομικών (EIMF), στα οποία η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη.

Το CAMS®, ​​το διεθνές επαγγελματικό προσόν Εγκεκριμένου Ειδικού στην Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, θεωρείται ως η παγκόσμια «χρυσή» πιστοποιήση που αφορά καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και αναγνωρίζεται διεθνώς από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κυβερνήσεις και ρυθμιστικές αρχές, ενώ όσοι κατέχουν το προσόν CAMS, περιλαμβάνονται μεταξύ των ηγετικών στελεχών του τομέα.

Μιλώντας εκ μέρους του ACAMS, η Angela Salter, Επικεφαλής του ACAMS Ευρώπης, είπε: «Γνωρίζουμε ότι οι επαγγελματίες στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή είναι βαθύτατα προσηλωμένοι στην επίτευξη αριστείας σε θέματα ΑΜL / CTF. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε μια τόσο αξιόλογη ομάδα εμπειρογνωμόνων για να μιλήσουν και να συζητήσουν με ποιους τρόπους τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα πολύπλοκα θέματα που αφορούν τη συμμόρφωση (compliance) σε μια γεμάτη προκλήσεις χρονιά όπως η φετινή, που τίθεται σε εφαρμογή η Τέταρτη Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες (ΕU 4AMLD). Ανυπομονώ να συμμετάσχω στα εξαιρετικά πρακτικά εργαστήρια Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος που θα οργανωθούν στο Συμπόσιο μας στη Λεμεσό και να συναντηθώ με πολλούς επαγγελματίες του κλάδου στην περιοχή κατά η διάρκεια της VIP Δεξίωσης – Δικτύωσης."

Περαιτέρω πληροφορίες

Τα πλήρη στοιχεία του Συμποσίου του ACAMS για την Καταπολέμηση του Οικονομικού Εγκλήματος και οι βιογραφίες των ομιλητών, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ACAMS – Πατήστε στον σύνδεσμο εδώ.

Keywords
Αναζητήσεις
acams πιστοποιηση
Τυχαία Θέματα