Καταγγελίες θαλασσαιμικών για γιατρό και μετάγγιση μαζί με ύποπτα κρούσματα

Απίστευτα περιστατικά καταγγέλλουν θαλασσαιμικοί, οι οποίοι τις ημέρες που διανύουμε πέραν του ιού, έχουν να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα στην προσπάθεια τους να μεταγγιστούν. 

Σε καταγγελία της αναγνώστρια του SigmaLive, αναφέρει πως είχε μεταβεί για μετάγγιση στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, με συμπτώματα γρίπης και λόγω έλλειψης δωματίου, στο οποίο θα μπορούσε να μεταγγιστεί μόνη της, κατέληξε στο θάλαμο με τα ύποπτα κρούσματα του ιού. 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ίδια στην καταγγελία της, «είμαι πάσχοντας

θαλασσαιμίας και διαβητική στις 24 Μαρτίου έπρεπε να πάω για μετάγγιση αίματος.

Ανάφερα ότι είχα πονόλαιμο και βήχα. Δεν μπορούσαν να με δεχτούν στο τμήμα θαλασσαιμίας όχι γιατί δεν ήθελαν αλλά γιατί δεν έχουμε ένα δωμάτιο να μεταγγιστώ μονή χωρίς να εκτεθούν οι συμπάσχοντες μου και οι νοσηλευτές και με παρέπεμψαν  να πάω στις πρώτες βοήθειες και από εκεί να με μεταφέρουν στον παθολογικό θάλαμο. Αντί αυτού άτομα από τις Πρώτες βοήθειες  με μετέφερα στο 5οροφο στο πνευμονολογικό. με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Εκεί η νοσηλευτές δεν με δέχτηκαν με ξαναπάνε πίσω στις πρώτες βοήθειες και αποφασίζουν να με θεωρήσουν ύποπτο κρούσμα. Είμαι εκτεθειμένη στο δωμάτιο που παίρνουν δείγμα για τα ύποπτα κρούσματα 6ωρες  πάνω σε μια καρέκλα καθώς στο κρεβάτι είχε σταγόνες αίματος. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με κανένα καθώς έμεινα από μπαταρία. Χωρίς νερό χωρίς φαγητό  διαβητική ταλαιπωρημένη και ψυχολογικά κατέρρευσα. Μετά στις 6 το απόγευμα με βάζουν σε θάλαμο  στον 5οροφο για μετάγγιση μαζί με τα ύποπτα κρούσματα. Εκεί μου παρέχουν νερό και φαγητό. Τώρα είμαι σε υποχρεωτική καραντίνα και μέχρι τις 8 Απριλίου δεν θα μπορώ να μεταγγιστώ εγώ κάθε εβδομάδα χρειάζομαι αίμα. Με εκθέσετε σε κίνδυνο αποτελέσματα δεν πήρα ακόμα 9 μέρες τώρα. Σήμερα να παίρνω τηλέφωνο και να μου λένε το τεστ μου ίσως παράπεσε  κάπου; Αν είναι δυνατό. Τι θέλετε να μας βγάλετε από την μέση; Ανοίξτε τα αυτιά σας μας Αφήσατε μόνους να παλεύουμε μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας».

Το περιστατικό επιβεβαίωσε στο SigmaLive ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου, Μίλτος Μιλτιάδους. 

Όπως είπε, η συγκεκριμένη γυναίκα έχει αυτοπεριοριστεί μετά το περιστατικό. 

Παράλληλα, όπως μας ανέφερε, μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται και στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου εξαιτίας της συμπεριφοράς της γιατρού του Τμήματος Θαλασσαιμίας. 

Όπως είπε, ο Σύνδεσμος έλαβε επιστολή από την Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου, καθώς η συγκεκριμένη γιατρός παρουσιάζει εξαιρετικά προβληματική διαχείριση. 

Σύμφωνα με ανάρτηση ατόμου με θαλασσαιμία σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «η Ιατρός μας της Θαλασσαιμιας στην Πάφο μας αντιμετωπίζει με την χειρότερη της συμπεριφορά!!! Το πιο σημαντικό είναι ότι μας βλέπει όπως που να είμαστε λεπροί!!! Παιδιά λυπεί από τον θάλαμο από την ημέρα που ξεκίνησε το κακό!!! Χωρίς να ενημερώσει κανένα έμεινε σπίτι τις και έδινε οδηγίες από το τηλ. Στην πορεία αφού ενημερώσαμε το ΟΚΥΠΥ και μετά από 16 μέρες επέτρεψε στο θάλαμο!!! Κλειδώθηκε στο γραφείο της και έδωσε οδηγίες να την περνούμε τηλέφωνο!!!». 

Καλημέρα και Καλό μήνα, Νομίζω παιδιά έφτασε η ώρα να πούμε κάποιες αλήθειες!!! Εδώ και 20 μέρες όταν ξεκινούσε αυτό...

Posted by Andreas Elia on Wednesday, 1 April 2020

Όπως ανέφερε στο SigmaLive ο κ. Μιλτιάδους, αξιολογώντας την κατάσταση, ο Σύνδεσμος ζήτησε άμεσα την αντικατάσταση της γιατρού σήμερα το πρωί, με επιστολή στον ΟΚΥπΥ. 

Keywords
Τυχαία Θέματα