Καταγγελίες για διαπλοκή στο δικαστικό σώμα με παιδιά δικαστών

Άνω - κάτω το σύστημα δικαιοσύνης. Ο Νίκος Κληρίδης, δικηγόρος και αδελφός του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, άφησε υπόνοιες εναντίον δικαστών για διαφθορά και διαπλοκή.

Εν τω μεταξύ, στις «Τομές στα Γεγονότα» μίλησε ο δικηγόρος Νίκος Κληρίδης, ο οποίος προηγουμένως σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε αφήσει υπόνοιες εναντίον δικαστών για διαφθορά και διαπλοκή

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης "Facebook" έκανε λόγο για παιδιά - δικαστών που εργάζονται σε συγκεκριμένο

δικηγορικό γραφείο.

Επιπρόσθετα, υποστηρίζει πως η συγγενική αυτή σχέση έχει επηρεάσει, κατά τρόπο μεμπτό, την πορεία σοβαρών ποινικών υποθέσεων, που αφορούν την κατάρρευση της οικονομίας και τυγχάνουν χειρισμού από το εν λόγο δικηγορικό γραφείο ως νομικός εκπρόσωπος κατηγορούμενων φυσικών και νομικών προσώπων. Με την ανάρτησή του αυτή ο Νίκος Κληρίδης απαντούσε σε άλλη ανάρτηση συγκεκριμένου χρήστη του διαδικτύου, που, κατά τον Νίκο Κληρίδη, στρεφόταν αδίκως εναντίον του αδελφού του Κώστα Κληρίδη, σε σχέση με χειρισμούς του ως Γενικού Εισαγγελέα σε ποινικές υποθέσεις.

Στην ανάρτησή του γράφει: ".....Η Νομενκλατούρα, όπως την ονομάζεις, και η ευνοιοκρατία υπάρχει πράγματι και οι μόνοι που την πολεμούν είναι ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Ελεγκτής.

Αυτή, όμως, η ευνοιοκρατία έχει, δυστυχώς, επεκταθεί και στο Δικαστικό Σώμα.

Τα δικαστήρια μας ελέγχονται από το δικηγορικό γραφείο "Πολυβίου και Χρυσαφίνης".

Δεν υπάρχει δικαστής του Ανωτάτου, που να μην έχει παιδί του στο δικηγορικό γραφείο που προωθεί τα συμφέροντα των τραπεζών. Ξυπνάτε επιτέλους".

Κληθείς από ΣΙΓΜΑ να δώσει διευκρινήσεις για την ανάρτησή του, ο Νίκος Κληρίδης μάς παρέπεμψε στην ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου "Πολυβίου και Χρυσαφίνης", και στην ιστοσελίδα του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Συγκρίνοντας τον κατάλογο των μελών του δικηγορικού γραφείου και των κατάλογο των μελών του Ανωτάτου υπάρχουν ίδια επίθετα. Κληθείσα να σχολιάσει τα δεδομένα, πηγή από το δικηγορικό γραφείο "Πολυβίου και Χρυσαφίνης" επιβεβαίωσε ότι το γραφείο εργοδοτεί ως δικηγόρους τρία παιδιά εν ενεργεία δικαστών.

Απορρίπτει, ωστόσο, τους ισχυρισμούς ότι επηρεάζονται υποθέσεις.

Σύμφωνα με πηγή από το δικηγορικό γραφείο "Πολυβίου και Χρυσαφίνης":

"Παιδιά δικαστών εργοδοτούνται και σ΄άλλα γραφεία.

Όλα τα θέματα που αφορούν κώλυμα, συμφέρον, εμφανίσεις ενώπιον δικαστηρίου και δικηγορική δεοντολογία ρυθμίζονται από λεπτομέρειες που έχει εκδώσει το Ανώτατο Δικαστήριο και οι οποίοι τηρούνται πλήρως".

Το Σίγμα επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του δικηγορικού γραφείο "Πολυβίου και Χρυσαφίνης", Πόλυ Πολυβίου, ο οποίος δεν θέλησε προς τον παρόν να προβεί σε κανένα σχόλιο. "Ουδέν σχόλιο προς τον παρόν" και από τον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη.

Η ανάρτηση του Νίκου Κληρίδη περί διαπλοκής δικαστών προκάλεσε την αντίδραση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο Πρόεδρος του Σώματος, Μύρων Νικολάτος δήλωσε στον σταθμό μας ότι έχει ενημερώσει σχετικά τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο.

Συγκεκριμένα δήλωσε: "Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να θέσει υπόψη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης", σύμφωνα με το οποίο ο δικηγόρος Νίκος Κληρίδης έκανε κάποια ανάρτηση, η οποία αφορούσε το Ανώτατο Δικαστήριο και τα δικαστήρια γενικότερα".

Ο Δικηγορικός Σύλλογος δηλώνει πως θα επιληφθεί του θέματος.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Δώρο Ιωαννίδη,"θα εξετάσουμε το θέμα και αν διαπιστωθεί διάπραξη πειθαρχικού αδικήματος από μέλος μας τότε αυτό θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο".

Στην περίπτωση που το θέμα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, τότε θα προεδρεύσει ο Δώρος Ιωαννίδης, επειδή ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι ο εκάστοτε Γενικός Εισαγγελέας και στην προκειμένη περίπτωση ο αδελφός του Νίκου Κληρίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταγγελίες,katangelies