Καταγγελία:«Ο γιατρός μου είπε να μάθω να ζώ με τον πόνο»- Κίνδυνος γάγγραινας

Ένα σοβαρό περιστατικό βγήκε στο φως της δημοσιότητας, με ασθενή που ταλαιπωρήθηκε με σοβαρή μόλυνση να κινδυνεύει με γάγγραινα.

Καλεσμένη στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι η κυρία Γιόλα Μιχαήλ, αναφέρθηκε στο περιστατικό που αντιμετωπίζει ο πατέρας της αλλά και στην ταλαιπωρία που υπόκεινται τις τελευταίες μέρες.

Η ίδια περιγράφοντας το συμβάν, είπε πως:

«Πήγαμε στις πρώτες βοήθειες γιατί είχε καρδιακή ανεπάρκεια, όταν τον πήραμε είχε  αρχίσει να έχει κάποιες πληγές στα πόδια του. Οι γιατρός μας είπε ότι θα νοσηλευτεί

και ξεκίνησε η διαδικασία για να γίνει εισαγωγή στο νοσοκομείο αλλά μετά από 4 ώρες μας  είπαν πως δεν είχαν κρεβάτι για να μείνει στο νοσοκομείο. Οπότε μας απολογήθηκαν, μας έδωσαν μια συνταγή από φάρμακα και μας είπαν πως αν χειροτερέψει να επιστρέψουμε.»

Παράλληλα, ανέφερε πως στις επόμενες μέρες που μεσολάβησαν, μέχρι να επιστρέψουν ξανά στο νοσοκομείο, επισκέφθηκαν καρδιολόγο, ουρολόγο και πνευμονολόγο και όλοι έλεγαν ότι έπρεπε να νοσηλευτεί.

«Δυστυχώς από τις κρέμες και τα φάρμακα που μας έδωσαν δεν είδαμε αποτέλεσμα».

Συμπλήρωσε ότι, «Το περασμένο Σάββατο ξαναπήγαμε στις πρώτες βοήθειές και μας είπαν ότι θα  νοσηλευτεί. Τα μεσάνυκτα με παίρνει τηλέφωνο ο πατέρας μου και μου λέει κόρη μου έλα να με πάρεις, γιατί  ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να μάθω να ζώ με τον πόνο μου».

Μετέπειτα,  τόνισε ότι μπορεί το συγκεκριμένο περιστατικό να εξελιχθεί σε γάγγραινα ενώ είχαν ήδη εμφανιστεί πληγές και στα χέρια του. 

Στη συνέχεια και σε τηλεφωνική παρέμβαση του κύριο Πάμπου Χαριλάου, εκπρόσωπος τύπου ΟΚΥΠΥ, ανέφερε την διαδικασία που ακολουθούν στα δημόσια νοσηλευτήρια. 

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως στα τα τμήματα ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών πηγαίνουν μόνο τα άτομα που κινδυνεύει η ζωή τους ή απειλείτε η ζωή τους.

«Εάν χρειάζεται νοσηλεία καθορίζεται από τους θεράποντες ιατρούς», τόνισε ο κύριος Χαριλάου.

«Σε περίπτωση που οι θεράποντες ιατροί κρίνουν ότι δεν χρήζει νοσηλείας τότε παίρνει εξιτήριο. Επιπρόσθετα, ο προσωπικός γιατρός έχει το δικαίωμα, αν κρίνει ότι χρήζει νοσηλείας να βγάλει παραπεμπτικό για  ενδο-νοσοκομειακή νοσηλεία».

Εν μέσω πλην σαφώς εξήγησε ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοιους είδους περιστατικά, δίνοντας ως παράδειγμα τα δύσκολα περιστατικά που είχαν να αντιμετωπίσουν από την πανδημία, όπως και για την διαχείριση των 8 περιστατικών καταρράκτη.
Για τα κρεβάτια στα δημόσια νοσηλευτήρια, ανέφερε ότι υπάρχουν γιατί δεν υπάρχει πληρότητα 100%.

Κλείνοντας, ο κύριος Χαριλάου αναφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς λέγοντας πως έχει στερεωθεί περεταίρω, τονίζοντας πως από 20 νοσηλευτές που υπήρχαν πλέον είναι 36, ενώ θα αναλάβουν καθήκοντα ακόμη 5 νοσηλευτές. Επίσης, εντός των ημέρων θα αναλαμβάνου και άλλες ιατρικές ειδικότητες.

Διαβάστε επίσης: Αναβολή τακτικών χειρουργείων ανακοινώνει το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Keywords
Τυχαία Θέματα