ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:Ανήλικο ζει τρόμο σε σχολείο-Ξυλοκοπήθηκε 4 φορές

Τον τρόμο στο σχολικό περιβάλλον ζει ανήλικο παιδί. Σύμφωνα με ανώνυμη καταγγελία μητέρας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, παιδί βιώνει καθημερινά το bulling στο σχολικό του περιβάλλον.

Έχει ξυλοκοπηθεί 4 με 5 φορές, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη μητέρα, να βρίσκεται από την περασμένη Τετάρτη στο σπίτι, φοβισμένο, μη θέλοντας να πάει πίσω στο σχολείο.

Κληθείσα να απαντήσει αν κατήγγειλε το περιστατικό και να αναφέρει τις ενέργειες που έκανε, η μητέρα είπε ότι ανέφερε το περιστατικό τόσο στη Διεύθυνση του σχολείου όσο και στα μέλη του Συνδέσμου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει αποτέλεσμα. Το

παιδί, όπως σημείωσε, είναι με μώλωπες στο σπίτι και κτυπημένο στο κεφάλι και φοβάται να πάει στο σχολείο.

«Δεν μπορούσαν να με πάρουν να μου πουν να πάρω το μωρό μου στο Νοσοκομείο; Δεν με ενημέρωσαν. Το άλλο θέμα είναι ότι είπα ότι το μωρό έχει θέμα αλλεργικό. Ζήτησα από τη Διεύθυνση όπως να με ενημερώσουν άμεσα, γιατί πρέπει να του χορηγηθεί άμεσα φάρμακο», σημείωσε.

«Αρνήθηκε να με καλέσει. Έβαλε κρέμα στο μωρό χωρίς να με πάρει τηλέφωνο. Με κομμένη ανάσα με πήρε το παιδί. Την πήγα πανικόβλητη στις πρώτες βοήθειες. Της χορήγησαν ενδοφλέβια ένεση», είπε η ανώνυμη μητέρα.

Κληθείσα να απαντήσει για το κατά πόσο κατήγγειλε στην Αστυνομία το περιστατικό, η μητέρα σημείωσε ότι ο σύζυγός της πήγε σε αστυνομικό σταθμό με το παιδί, προκειμένου να προχωρήσουν στην καταγγελία.

«Αυτοί είπαν ότι πρώτα αναλαμβάνει η Διεύθυνση και μετά η Αστυνομία, αν κρίνεται αυτό απαραίτητο.

Τώρα θα κινηθώ νομικά εναντίον της Διεύθυνσης του Σχολείου. Το παιδί μου κινδύνευσε πάρα πολύ. Δεν είμαι μόνο εγώ. Υπάρχουν κι άλλοι γονείς που αποτάθηκαν σε Δ/νση του σχολείου χωρίς ανταπόκριση», είπε η μητέρα.

«Δέχθηκα επίθεση από άτομα του συνδέσμου. "Εν κάμνεις άλλη δουλειά που να πηαίννεις στα Υπουργεία"», μού είπαν, καταγγέλλει η μητέρα, ενώ συμπλήρωσε ότι «Μου απαγόρευσαν ρητά είσοδο σε Υπουργείο και Διεύθυνση σχολείου».

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε η Μαρία Καραγιάννη, Συντονίστρια παρατηρητηρίου βίας στα σχολεία. Η κ. Καραγιάννη σημείωσε ότι δεν γνωρίζει το περιστατικό αυτό, ωστόσο σημείωσε ποιες είναι οι προβλεπόμενες ενέργειες σε τέτοια περιστατικά.

«Σε περιπτώσεις περιστατικών βίας όπου ένας γονιός το αναφέρει, το σχολείο πρέπει να ακολουθήσει οδηγίες σύμφωνα με αυτές που δώσαμε. Αν είναι σχολικός εκφοβισμός (συχνό φαινόμενο), γίνεται διερεύνηση από εκπαιδευτικό. Καλεί «δράστες και θύματα» ξεχωριστά και ειδοποιεί τους γονείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα