«Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για τα παιδιά -Δεν θα συγκαλύψουμε κανέναν»/VID

Για τις καταγγελίες για παρενόχληση ανηλίκων στο κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα μίλησαν στην μεσημεριανή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» η βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαριέλα Αριστείδου και η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Διαφωνίες Νουρή-Άντρου για φιλοξενία &διαχείρηση μεταναστών Πουρνάρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχικά η κυριά Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι ήταν σοκαριστικά και εμετικά τα όσα ακούστηκαν στην

χθεσινή συνεδρία, ενώ πρόσθεσε ότι το χειρότερο ήταν  η αδιαφορία των παρευρισκόμενων καθώς δεν είχαν άμεση επικοινωνία με τα παιδιά.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ πρόσθεσε ότι «είμαστε ένας λαός που ξέρει τη σημαίνει πόλεμος και είναι απαράδεκτο να έρχονται παιδεία που έζησαν το πόλεμο και να δέχονται σεξουαλική παρενόχληση».

Επισήμανε την ανάγκη τα συγκεκριμένα παιδιά να τα παραλαμβάνουν κλινικοί ψυχολόγοι, ενώ τόνισε ότι έπρεπε να υπάρχουν ζώνες μεταξύ ενήλικων και ανήλικων.

«Έπρεπε να δέχονται μεταχείριση ανήλικών μέχρι να διακριβωθεί η ηλικία τους, ενώ δεν έπρεπε χρησιμοποιούν τους ίδιος χώρους με τους ενήλικους», συμπλήρωσε.

Με τη σειρά της η κυρία Μαριέλα Αριστείδου βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διευκρίνισε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών έδωσε οδηγίες για να διερευνηθούν οι καταγγελίες.

«Δεν γνώριζε κανένας για αυτά που είχαν λεχθεί στην χθεσινή συνεδρία, ενώ θα ξεκινήσουν έρευνες από την αρχή μέχρι το τέλος».

Η κυρία Αριστείδου επισήμανε την ανάγκη για διαχωρισμό των κατ’ ισχυρισμό ανήλικων μέχρι να διαφανεί η πραγματική ηλικία τους. «Υπάρχει οδηγία να συμπεριφερόμαστε σαν να είναι ανήλικοι», συμπλήρωσε.

Η κυρία Χαραλαμπίδου τόνισε ότι κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να δει την κατάσταση αυτών των παιδιών.

«Ο Υπουργός Εσωτερικών έπρεπε να ζητήσει έρευνα γιατί δεν υπήρχαν ζώνες ασφαλείας. Το κέντρο φιλοξενίας λειτουργούσε χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός και ζώνες ασφαλείας, χωρίς να αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν ανήλικοι και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα του παιδιού», ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Χαραλαμπίδου.

Τις δικές της απαντήσεις στις κατηγορίες της κυρίας Χαραλαμπίδου έδωσε η βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να περιμένουμε έρευνα».

«Δεν θα συγκαλύψουμε κανένα εάν και εφόσον ισχύουν οι καταγγελίες. Θα αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που τους αναλογούν».

Ανέφερε επίσης ότι υπερασπίζονται τα δικαιώματα όλων και ειδικά των παιδιών, προσθέτοντας ότι στην Κύπρο ο καθένας γνωρίζει τη σημαίνει προσφυγιά.

«Τέτοια θέματα όπως το εθνικό μας πρόβλημα, η μεταναστευτική πολιτική και τα ασυνόδευτα παιδιά δεν είναι κομματικά και πολιτικά ζητήματα. Στο χέρι μας είναι να δώσουμε στην εκτελεστική εξουσία τα απαραίτητα εργαλεία έτσι ώστε να έχουμε αποτελεσματικές διαδικασίες και στόχος μας είναι να μην θυματοποιείται κανένα παιδί», συμπλήρωσε.

Τέλος η κυρία Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι είναι καταγγελία ντροπής η χθεσινή, ενώ πρέπει να διερευνηθεί γιατί δεν έγινε άμεσα καταγγελία.

Διαβάστε ακόμη:

Αστυνομία: Ο Πολυκάρπου δεν έκανε καμιά καταγγελία–«Ανακοίνωση με γενικότητες»

Γιωρκάτζης: Oι τοπικές αρχές δεν μπορούν να διαχειριστούν μεταναστευτικές ροές

Keywords
Τυχαία Θέματα