Καμμένος: Διευκρινίσεις για φρεγάτες και F-16

Tις τελευταίες μέρες έχουν γραφτεί πολλά από μερίδα του ελληνικού Τύπου και παράλληλα έχουν βγει προς τα έξω αρκετά σενάρια από ξένα ΜΜΕ που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας: αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Ο κ. Καμμένος

σχετικά με την τελευταία σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ τόνισε πως αποφασίστηκε να προχωρήσει η τελική διαδικασία για το «πρόγραμμα εν συνεχεία υποστήριξης» (FOS) για τα αεροσκάφη C-27. Για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 ειδικότερα, τόνισε πως τυγχάνει της έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης αλλά υπάρχει ζήτημα με τις καταβολές χρημάτων που χρειάζεται να γίνουν, ζήτημα που σχετίζεται με τις δεσμεύσεις της χώρας έναντι των δανειστών.

Σχετικά με τις γαλλικές φρεγάτες, ο ΥΕΘΑ τόνισε πως έγιναν συζητήσεις για το θέμα αυτό μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, που αφορούσαν την κατασκευή τους στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να διευθετηθούν, όπως είπε.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα