Κάδης: Μέλημα η σωστή πληροφόρηση για τα ακραία φαινόμενα

Η Κύπρος επηρεάζεται έντονα από το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης της συχνότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων και έτσι είναι υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πολίτες θα λαμβάνουν σωστή και έγκαιρη σχετική πληροφόρηση, ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής σε εκδήλωση του Τμήματος Μετεωρολογίας Κύπρου για την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας.

Ο κ. Καδής είπε, σύμφωνα με τον χαιρετισμό που μεταδίδει το ΓΤΠ, ότι η κλιματική

αλλαγή είναι πλέον γεγονός και συνέπεια αυτής της αλλαγής αποτελεί και η καταγραφή όλο και περισσότερων ακραίων καιρικών φαινομένων, που δημιουργούν με τη σειρά τους μια μεγαλύτερη έκθεση των ανθρώπων σε αυτά τα φυσικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός, σε συνεργασία με όλες τις Εθνικές Μετεωρολογικές Υπηρεσίες, δίνουν καθημερινά ένα αγώνα, με σκοπό την παροχή έγκαιρων και αξιόπιστων μετεωρολογικών προγνώσεων, προειδοποιήσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και κλιματικών δεδομένων υψηλής ποιότητας, που απώτερο σκοπό έχουν την παροχή καιρικών και κλιματικών υπηρεσιών προς τον πολίτη, ώστε να είναι σε θέση να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία του.

"Η καθημερινή εργασία που επιτελείται από τις Εθνικές Μετεωρολογικές Υπηρεσίες, υπό την καθοδήγηση του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, βοηθά την κοινωνία να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη, ειδικά κατά τη διάρκεια του τρέχοντος αιώνα, που το ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο διαδέχεται το άλλο. Η Κύπρος επηρεάζεται έντονα από το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης της συχνότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων και έτσι είναι υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πολίτες θα λαμβάνουν σωστή και έγκαιρη σχετική πληροφόρηση. Πρωταγωνιστής στην κάλυψη αυτής της υποχρέωσης είναι φυσικά το Τμήμα Μετεωρολογίας", ανέφερε.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα του Υπουργείου να στηρίξει το Τμήμα Μετεωρολογίας στις προσπάθειές του για να συνεχίσει το έργο που επιτελεί προς όφελος πάντα του κοινωνικού συνόλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα