Ιππόδρομος:Καρέ καρέ ο σοκαριστικός τραυματισμός - «35 χρόνια δεν ξαναείδα..»

Σοκ προκαλεί το στιγμιότυπο με την πτώση και τον τραυματισμό αναβατών και αλόγων σε Κυριακάτικο αγώνα στον Ιππόδρομο. Όπως γράφτηκε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, τρεις αναβάτες διακομίσθηκαν σε ιδιωτική κλινική.

Ο Γενικός Διευθυντής της Λέσχης Γιώργος Χατζημηνάς σε δηλώσεις του στο SigmaLive σχολίασε αρχικά την κατάσταση της υγείας των τριών αθλητών. Ο ένας έλαβε εξιτήριο απ’ την πρώτη στιγμή ενώ οι άλλοι δυο εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Σύμφωνα με τον κ.Χατζημηνά, οι δυο αναβάτες υπέστησαν κάταγμα στα πλευρά καθώς και

διάτρηση πνευμόνων. Ένας εκ των δυο νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ως σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

Ο Γενικός Διευθυντής ανέφερε ότι ο ίδιος στα 35 χρόνια καριέρας του στον Ιππόδρομο δεν θυμάται παρόμοιο ατύχημα, στο οποίο να συμμετείχαν τόσα πολλά άλογα.

Ο κ.Χατζημηνάς κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση των αλόγων ανέφερε ότι δυο άλογα που ενεπλάκησαν στο ατύχημα υπέστησαν ευθανασία με τη σύμφωνο γνώμη του επί καθήκοντι κτηνιάτρου αλλά και των ιδιοκτητών τους. Ο λόγος που ο επί καθήκοντι κτηνίατρος προχώρησε σε ευθανασία σύμφωνα πάντα με τον κ.Χατζημηνά, ήταν ο αφόρητος πόνος των ζώων λόγω της χωλότητας. Η χωλότητα στα άλογα είναι σύνηθες φαινόμενο ανέφερε ο κ.Χατζημηνάς ενώ τέτοια ατυχήματα συμπλήρωσε δεν συμβαίνουν συχνά στην Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα