ΗΠΑ: $110 εκ. για ένα διαμέρισμα στο Woolworth Building

Διαμέρισμα πέντε επιπέδων στην κορυφή του Woolworth Building της Νέας Υόρκης, πωλείται αντί 110 εκατομμυρίων δολαρίων, τιμή, που σε περίπτωση αγοράς του, θα το αναδείξει στο ακριβότερο διαμέρισμα στην ιστορία της πόλης.

Πέντε επίπεδα, περίπου 900 τ.μ., δωμάτια με οροφή 7 μέτρα, βεράντα σε ύψος 220 μέτρων, ιδιωτικός ανελκυστήρας, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του σπάνιου διαμερίσματος που κατασκευάστηκε για την εταιρία ακινήτων Alchemy Properties. Το διαμέρισμα με τα 125 παράθυρα

στο Μανχάταν, είχε τεθεί αρχικά προς πώληση το 2014, αλλά δεν είχε βρεθεί αγοραστής.

Η ανακαίνιση και η διαρρύθμιση του ιστορικού κτιρίου, ορόσημου της Νέας Υόρκης, που είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και τερακότα και διαθέτει 33 διαμερίσματα, εκτός από αυτό των πέντε επιπέδων, φέρει την υπογραφή του Γάλλου αρχιτέκτονα και διακοσμητή Τιερί Ντεπόν, ο οποίος έχει ήδη στο ενεργητικό του την επίβλεψη των εργασιών αποκατάστασης στο Άγαλμα της Ελευθερίας.

Αριστούργημα που συνδυάζει νεογοτθική αρχιτεκτονική και στιλ art deco, αναγνωρίσιμο από τη χάλκινη οροφή του, που έχει γίνει γκριζοπράσινη, το Woolworth Building ολοκληρώθηκε το 1913 και ήταν τότε το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο με τα 244 μέτρα του. Και παρέμενε για 17 χρόνια, πριν πάρει την πρωτιά το κτίριο της Bank of Manhattan Trust Buidling (282 μέτρα), ιδιοκτησίας σήμερα της αυτοκρατορίας των ακινήτων του Ντόναλντ Τραμπ.

Το όνομά του το πήρε από τον μεγιστάνα των πολυκαταστημάτων Φρανκ Γούλγουορθ, ο οποίος έκανε εκεί την έδρα της εταιρίας του, στο νότιο άκρο του Μανχάταν, όχι μακριά από τη Γουόλ Στριτ και το Σημείο Μηδέν. Ο όμιλος Woolworth (που έγινε Venator) το πούλησε τελικά το 1998, καθώς προσπαθούσε να επιβιώσει πριν εξαφανιστεί.

Πριν από τουλάχιστον 20 χρόνια έγινε η αγοραπωλησία αντί 155 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που προσεγγίζει την τιμή πώλησης του συγκεκριμένου διαμερίσματος, το οποίο θα γίνει το ακριβότερο στην ιστορία της Νέας Υόρκης σε περίπτωση που βρει αγοραστεί.

Μέχρι σήμερα, μόνο ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν, μια διώροφη μεζονέτα στον ουρανοξύστη One57 (στην 57η οδό στο κέντρο της πόλης), γνωστό ως το "κτίριο των δισεκατομμυριούχων", έχει πωληθεί αντί 100,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής του εναλλακτικού επενδυτικού ταμείου Citadel Κένεθ Γκρίφιν φέρεται να έχει αγοράσει τρεις ορόφους του υπό κατασκευή κτιρίου στη διεύθυνση 220 Central Park South, στην πλευρά του διάσημου πάρκου, αντί 200 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με αρκετά ΜΜΕ, αλλά η αγοραπωλησία ουδέποτε επιβεβαιώθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα