Ινκόγκνιτο επικαιροποίηση οδηγιών Άγκυρας σε ψευδοκράτος

Μυστήριο καλύπτει από το απόγευμα την αιφνίδια παράνομη επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το Κυπριακό, στον απόηχο του δείπνου Αναστασιάδη Ακιντζί.

Οι επικαιροποιημένες οδηγίες του τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, τόσο στον κατοχικό ηγέτη όσο και στη ψευδοκυβέρνηση και τα λεγόμενα κοινοβουλευτικά κόμματα, δόθηκαν, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια εν κρυπτώ και παραβύστο αφού ενώ κράτησαν συνολικά τρεισήμισι ώρες δεν έγιναν δηλώσεις από κανέναν, ούτε καν άτυπη ενημέρωση προς Τ/κ δημοσιογράφους.

Αντίθετα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αρκέστηκε σε

μια ανάρτηση στο twitter την οποία μπορούμε να βλέπουμε κιόλας στην οποία αναφέρει επί λέξει: «στις συναντήσεις μου με τον (λεγόμενο) Πρόεδρο Ακιντζί, τον (λεγόμενο) Πρωθυπουργό Τουφάν Ερχιουρμάν και τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη (λεγόμενη) Βουλή της (λεγόμενης) ΤΔΒΚ εκτιμήσαμε την παρούσα κατάσταση πραγμάτων. Θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις μας την ερχόμενη περίοδο.

Και όπως ήταν φυσικό, σαν καλός μαθητής ο κατοχικός ηγέτης, αρκετά αργότερα έπραξε ότι και ο Τσαβούσογλου, σε δική του ανάρτηση, με πανομοιότυπα μάλιστα λόγια: «Όπως σε κάθε επίσκεψη, με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών συζητήσαμε και ανταλλάξαμε λεπτομερώς απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις, παρόντων και των Προέδρων των κομμάτων που συμμετέχουν στη (λεγόμενη) Δημοκρατική μας Συνέλευση», έγραψε.

Είναι πολύ δύσκολο κάποιος να εκτιμήσει αυτή τουλάχιστον την ώρα γιατί αιφνίδια επιλέγηκε να μην προβούν σε δημόσιες τοποθετήσεις κι αυτό γιατί μετά την έναρξη της συνάντησης Τσαβούσογλου – Ακιντζί η πληροφόρηση ήταν πως θα δοθεί συνέντευξη τύπου, κάτι που άλλαξε μόλις η συνάντηση ολοκληρώθηκε.

Σε αυτό το θα πρέπει να τονιστεί ότι οι εξελίξεις θορύβησαν και αρκετούς Τ/κ συναδέλφους με τους οποίους επικοινωνήσαμε για να μάθουμε τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Εκτιμούν πάντως πως τα όσα λέχθηκαν ήταν αρκούντως σοβαρά καθότι, μας είπαν, ο κύριος Τσαβούσογλου έδωσε σαφείς οδηγίες να μην υπάρξει καμία διαρροή για τα όσα συζητήθηκαν.

Ως εκ τούτου έγινε μια ουσιαστική συζήτηση για το Κυπριακό και ενδεχομένως να έχουν ληφθεί αποφάσεις που να μην κρίνεται σκόπιμο επί του παρόντος να δημοσιοποιηθούν.

Εξελίξεις στις οποίες βεβαίως δεν μπορούμε να βάλουμε θετικό πρόσημο. Αντίθετα φαίνεται ότι ο κύριος Τσαβούσογλου χάραξε κατευθυντήριες γραμμές και σε ότι αφορά τις πρόωρες Τουρκικές εκλογές στις οποίες ο Ερντογάν θέλει καθαρή νίκη και προφανώς η ρητορική του σε όλα τα θέματα, του Κυπριακού συμπεριλαμβανομένου, δεν πρόκειται να αλλάξει παρά μόνο να γίνει πιο σκληρή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι αμέσως επόμενες μέρες είναι κρίσιμες αφού 24 και 25 Απριλίου ο Τσαβούσογλου θα βρίσκεται στις ΗΠΑ για τη συνάντηση υψηλού επιπέδου του ΟΗΕ για την Ειρήνη και έχει ήδη προαναγγελθεί συνάντηση του με τον Γ.Γ.

Ίσως εκεί να αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν κάποια πράγματα σε σχέση με το πώς βλέπεις τα πράγματα η Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα