Ιερά Σύνοδος: Όχι σε επικίνδυνες υπαναχωρήσεις για τον λαό

Η Ιερά Σύνοδος συνήλθε την Πέμπτη σε τακτική συνεδρίαση και μεταξύ άλλων ασχολήθηκε και με το Κυπριακό και τις τελευταίες εξελίξεις.

Σε ανακοίνωση της ΙΣ, αναφέρεται ότι κατέληξε, ομόφωνα, στο συμπέρασμα ότι ελλοχεύουν σοβαρότατοι κίνδυνοι στις ἐν εξελίξει διεργασίες και απευθύνει έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Πολιτική Ηγεσία "όπως ομονοούντες παραμείνουν αμετακίνητοι στην προάσπιση των συμφερόντων της πατρίδας μας, αποφεύγοντας νέες επικίνδυνες υποχωρήσεις που θέτουν ἐν ἀμφιβόλῳ τὴ συνέχεια της ύπαρξης του Κράτους μας και τὸ εθνικό μέλλον του λαού μας".

Επίσης, εξέτασε τους οικονομικούς λογαριασμούς των Θρόνων και των Σταυροπηγιακών Μονών, καθώς και του ΚΕΤ, για το έτος 2016 και τους προϋπολογισμούς για τὸ έτος 2017.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΙΕ όρισε επίσης τις ημερομηνίες τέλεσης των καθιερωμένων Μνημοσύνων ὡς εξής:
α) Την 9η Ιουλίου 2017, για τον εθνομάρτυρα Αρχιεπίσκοπο Κυπριανὸ και τους συν αυτώ σφαγιασθέντας.
β) Την 16η Ἰουλίου 2017, για τους πεσόντες κατά το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.
γ) Την 23η Ιουλίου 2017 για τους πεσόντες κατά τη βάρβαρη τουρκικὴ εισβολή, και
δ) Την 30ὴ Ιουλίου 2017 για τον Αρχιεπίσκοπο και Εθνάρχη Μακάριο. Στην Ιερά Μονὴ Κύκκου θὰ τελεστεί τὸ μνημόσυνο, μετά απὸ Συνοδικὸ συλλείτουργο, προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Η ΙΣ διόρισε ὡς νέα μέλη του Συμβουλίου του Κ.Ε.Τ., για την επόμενη διετία, τους Μητροπολίτες Ταμασού και Τριμυθούντος και τον Επίσκοπο Χύτρων.

Αποφάσισε, εξάλλου, την τέλεση Συνοδικού Συλλείτουργου την Κυριακή, 11η Ιουνίου, στον Ιερό Ναὸ Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως, προϊσταμένου του Μακαριοτάτου, με την ευκαιρία της μνήμης του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα