«Η Τουρκία θα είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής ψευδοκράτους»

Το μήνυμα ότι η Τουρκία θα είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του ψευδοκράτους, μετέφερε χθες ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα Ντεριά Κανμπάι στον νέο «πρωθυπουργό» Τουφάν Ερχιουρμάν με τον οποίο συναντήθηκε.

Σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί, μετέφερε στον κ. Ερχιουρμάν και τα συγχαρητήρια του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, με τον νέο «πρωθυπουργό» να δηλώνει ότι οι σχέσεις με την Τουρκία είναι ζωτικές και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται.

Σε δηλώσεις του σε εκπομπή του «μπαϊράκ», ο Τουφάν Ερχιουρμάν ανέφερε ότι είναι καθήκον κάθε «κυβέρνησης» να

διατηρεί καλές σχέσεις με την Τουρκία, με την οποία τους ενώνουν δεσμοί ιστορικοί, πολιτιστικοί και κοινωνικοί. Η συνάντησή μου με τον Κανμπάι, πρόσθεσε, θεωρώ ότι είναι ένδειξη πως οι σχέσεις των «δύο χωρών» – κατά την έκφρασή του – θα είναι καλές. Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, στην οικονομία του ψευδοκράτους υπάρχει μια δομή που χρειάζεται την ύπαρξη πολύ καλών σχέσεων με την Τουρκία. «Σε αυτό το θέμα, να μην ανησυχούν αυτοί που ανησυχούν. Είμαστε και έμπειροι και μορφωμένοι άνθρωποι, και ξέρουμε πού βρισκόμαστε και πώς να συμπεριφερθούμε. Δεν τίθεται θέμα προβλημάτων στις σχέσεις με την Τουρκία».

Ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι λόγω της μη έγκρισης του «κρατικού» προϋπολογισμού για το 2018 ακόμα, υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα τα οποία θα αντιμετωπιστούν με την έγκριση του προϋπολογισμού το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα