Η Συμμαχία Πολιτών επιθυμεί την προσέλκυση επενδυτή στη CYTA

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 25%, ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ
Τη θέση ότι η προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή, που θα έχει τη διαχείριση της CYTA με ποσοστό στο 25% περίπου, θα ωφελήσει τον ίδιο τον Οργανισμό, αλλά και την κοινωνία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, έπειτα από συνάντηση που είχε, χθες, με αντιπροσωπία της Συντεχνίας Επιστημονικού Προσωπικού της ΑΤΗΚ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Λιλλήκας είπε πως η Συμμαχία Πολιτών είναι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

των ημικρατικών οργανισμών, καθώς αυτοί έχουν μεγάλη προσφορά στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα και, με σωστές πολιτικές αποφάσεις, οι ημικρατικοί οργανισμοί, και στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΑΤΗΚ, έχουν μέλλον και μπορούν να προσφέρουν ακόμη περισσότερα.

Ο κ. Λιλλήκας σημείωσε πως η απόρριψη των ιδιωτικοποιήσεων δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε στασιμότητα και πως δεν συμφωνούν στην παραμονή της ΑΤΗΚ ως έχει σήμερα, καθώς έτσι θα οδηγηθεί σε μεγαλύτερα προβλήματα και μεγαλύτερη μείωση των κερδών της στο σύντομο μέλλον.

«Θα πρέπει να αναζητηθεί ένας στρατηγικός επενδυτής, ο οποίος θα πάρει ένα μικρό ποσοστό μειοψηφικό, της τάξης του 25% περίπου του Οργανισμού, αλλά ταυτόχρονα να πάρει και τη διοίκηση του Οργανισμού έτσι ώστε να τερματιστεί η κομματοκρατία μέσα από τους διορισμούς στα ΔΣ, που το μόνο που πετυχαίνει είναι την ανάπτυξη των πελατειακών σχέσεων και το ρουσφέτι προς όφελος των κομμάτων».

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως η Συμμαχία θα κρατήσει μια θετική στάση απέναντι σε μια ενδεχόμενη νέα προσπάθεια από πλευράς Κυβέρνησης για ένα νέο καθεστώς, νοουμένου ότι αυτό θα κινηθεί μέσα σε αυτές τις αρχές και πλαίσια, κι εξέφρασε την ελπίδα να μην καταστεί αντικείμενο ή θύμα της προεκλογικής περιόδου.

Σύμπνοια
Ο Γραμματέας της Συντεχνίας Χάρης Θεμιστού, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών για την εποικοδομητική συζήτηση πάνω στο νομοσχέδιο που τους έχει σταλεί από τον Υπουργό Οικονομικών, είπε πως υπάρχει σύμπνοια με τη Συμμαχία Πολιτών στο ότι η CYTA είναι ένας Οργανισμός που έχει προσφέρει πολλά στην κοινωνία και η επιθυμία είναι να μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει ακόμα περισσότερα.

Είπε πως η απόφαση των μελών της Συντεχνίας είναι ότι θα πρέπει να γίνει μια σωστή αλλαγή, αναφορικά με τις θεσμικές θέσεις που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, και θα πρέπει να προσελκυστεί ένας στρατηγικός επενδυτής με διαφανείς διαδικασίες και σωστά κριτήρια, ώστε να αυτή να γίνει καλύτερη και να προσφέρει στην κοινωνία, τους συνδρομητές και τους υπαλλήλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα