Η Στέλλα Κυριακίδου στο Στρασβούργο στη σύνοδο της ΚΣΣΕ

Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Στέλλα Κυριακίδου, θα μεταβεί το Σάββατο στο Στρασβούργο για τις εργασίες του 1ου Μέρους της Συνόδου 2018 της Συνέλευσης.


Σε ανακοίνωση της Βουλής, αναφέρεται ότι την Κυριακή η Πρόεδρος της ΚΣΣΕ θα προεδρεύσει των εργασιών της Προεδρικής Επιτροπής της Συνέλευσης και τη Δευτέρα το πρωί θα προεδρεύσει των εργασιών του Προεδρείου της ΚΣΣΕ.

Η κ. Κυριακίδου, θα παρουσιάσει, στη συνέχεια, στην ολομέλεια της Συνέλευσης, ως απερχόμενη Πρόεδρος του Σώματος, την Έκθεση Πεπραγμένων της Συνέλευσης και της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣΣΕ, για την τελευταία τετραμηνία.

Την πρώτη μέρα της Συνόδου θα τεθούν προς έγκριση τα διαπιστευτήρια των εθνικών αντιπροσωπιών των χωρών μελών της ΚΣΕΕ. Για το τρέχον έτος, η Κυπριακή αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τους Βουλευτές Στέλλα Κυριακίδου (επικεφαλής), Γιώργο Λουκαΐδη, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Κωστή Ευσταθίου.

Ανάμεσα σε άλλα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνέλευση, είναι οι ανθρωπιστικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, η εύρυθμη λειτουργία του αθλήματος του ποδοσφαίρου και η προστασία των παιδιών κατά τη διάρκεια ενόπλων συγκρούσεων.

Kατά τη διάρκεια της Συνόδου, εξάλλου, θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΚΣΣΕ, των Αντιπροέδρων της Συνέλευσης, καθώς επίσης και για τον νέο Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τη Σύνοδο αναμένεται να προσφωνήσουν η Πριγκίπισσα της Δανίας Μαρία, ο Πρωθυπουργός της χώρας Lars Lokke Rasmussen, o Υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Anders Samuelsen, ως Προεδρεύων της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Αρμενίας Serzh Sargsyan και ο Πρόεδρος της Αυστρίας Alexander Van der Bellen.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα