Η Σάμος κι η Ελλάδα θρηνεί – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Οδύνη στη Σμύρνη

Μετρά τις πληγές της η Σάμος η οποία από χθες το μεσημέρι μετρά τις πληγές της μετά το ισχυρό κτύπημα του Εγκέλαδου. Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, το νησί χορεύει στον ρυθμό των Ρίχτερ, με τους σεισμολόγους να προειδοποιούν από την ίδια ώρα για ισχυρό μετασεισμό.

Το νησί θρηνεί και τον αδόκητο χαμό δυο παιδιών, μαθητών, οι οποίοι καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε. Τα δυο παιδιά επέστρεφαν στα σπίτια τους απ' το σχολείο και περπατούσαν σ' ένα δρομάκι. Εκεί, τοίχος κατέρρευσε με

αποτέλεσμα να τους καταπλακώσει. Παρά την άμεση κινητοποίηση περίοικων και πυροσβεστικής το αγόρι ανασύρθηκε νεκρό και το κορίτσι υπάκυψε λίγο αργότερα με τους διασώστες και τους γιατρους να έχουν δώσει μεγάλη μάχη να την κρατήσουν στη ζωή.

Οι μετασεισμοί ήταν πολλοί χωρίς ωστόσο να κάνει κανείς λόγο μέχρι τώρα για κάποιο εξ αυτών που να θεωρείται ως ο κύριος. Μετρά τις πληγές της η Σάμος η οποία από χθες το μεσημέρι μετρά τις πληγές της μετά το ισχυρό κτύπημα του Εγκέλαδου.

Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, το νησί χορεύει στον ρυθμό των Ρίχτερ, με τους σεισμολόγους να προειδοποιούν από την ίδια ώρα για ισχυρό μετασεισμό. Οι μετασεισμοί ήταν πολλοί χωρίς ωστόσο να κάνει κανείς λόγο μέχρι τώρα για κάποιο εξ αυτών που να θεωρείται ως ο κύριος.  Ήταν ένας επιφανειακός σεισμός και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Εξαιτίας του σεισμού προκλήθηκαν μικρά τσουνάμι. 

Μετρά πληγές κι η Τουρκία

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 709 τραυματίστηκαν από τον σεισμό των 6,7 βαθμών στο Αιγαίο, που ταρακούνησε τη Σμύρνη, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Τουρκίας.

4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 31 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Σάμου 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χαρακτηρίζει «ασθενή», κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στις 03:40 σε απόσταση 31 χιλιομέτρων δυτικά-βορειοδυτικά της Σάμου, ή 245 χιλιομέτρων ανατολικά της Αθήνας, αναφέρει ανακοίνωσή του η οποία διανεμήθηκε αυτόματα σε μέσα ενημέρωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Διαβάστε εδώ: Τρόμος στη Σάμο: Διαδοχικοί μετασεισμοί, 4 τσουνάμι και καταμέτρηση ζημιών

Διαβάστε εδώ: Θρήνος για το χαμό του Άρη και της Κλαίρης στη Σάμο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Keywords
Τυχαία Θέματα