Η ρωσική παρέμβαση προκαλεί δυσφορία στη Λευκωσία

Στα χαρακώματα Ρωσία Κύπρος λόγω Ζαχάρωβα. Η Λευκωσία σήκωσε το γάντι με αυστηρές υποδείξεις.

Η πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λευκωσία, παρά του ότι της ζητήθηκε, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα. Άλλωστε όπως πληροφορείται το Σίγμα ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα θέσει τα πάντα επί τάπητος σε συνάντηση με το Λαβρόφ εντός Ιανουαρίου.

Ωστόσο το Κρεμλίνο βρήκε στήριξη στη Εζεκία Παπαϊωάννου. Και αυτά την ίδια

ακριβώς ώρα που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέγραφε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Τζορτζ Μπους στην Αμερικάνικη πρεσβεία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, «η περιλάλητη και πολυδιαφημιζόμενη «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» των κυβερνώντων αποδεικνύεται στην πράξη ότι κάθε άλλο παρά τέτοια είναι. Η κυβέρνηση με τις αντιφάσεις της, τον δογματισμό της και τις αλλοπρόσαλλες προσεγγίσεις της στην εξωτερική πολιτική, προκαλεί προβλήματα και ζημιά».

Σε δύο βδομάδες πραγματοποιείται στο Ισραήλ η τριμερής σύνοδος κορυφής στην οποία αναμένεται ισχυρή αμερικανική παρουσία.

Γεγονός που στέλνει ισχυρά μηνύματα για την ασφάλεια στην περιοχή με αντίκτυπο και στο Κυπριακό στο οποίο αναμένονται εξελίξεις αφού η Τζέιν Χολ Λουτ εγκαινίασε χθες το νέο κύκλο επαφών της.

Αρχής γενομένης από τις Βρυξέλλες όπου τα είπε με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε Φρεδερίκα Μογκερίνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα