Η πολιτεία να υιοθετήσει πολιτικές κατά του εκφοβισμού

Η πολιτεία θα πρέπει να εστιάσει τις προσπάθειές της για εντοπισμό και επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων που σχετίζονται με τη νεανική εγκληματικότητα, και να υιοθετήσει πολιτικές τόσο κατά του εκφοβισμού, όσο και για την αντιμετώπιση της παρενόχλησης, παρέχοντας ολοκληρωμένη πρόληψη και ασφάλεια στα παιδιά.

Αυτό ανάφερε ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας στις 6 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκη, η ημέρα αυτή "είναι η αφορμή ώστε πολιτεία, εκπαιδευτικοί, γονείς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να εστιάσουν στο μέγεθος του προβλήματος και με όπλο την πρόληψη να μυηθούν τα παιδιά στις αξίες της ζωής, στην αγάπη και το σεβασμό για το συνάνθρωπο, ώστε να επιτευχθεί ένα κλίμα κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης μέσα στα σχολεία".

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκη "η ενεργός εμπλοκή και συνεργασία με τους γονείς, εκπαιδευτικούς, εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, η αλληλοϋποστήριξη και η ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών μεταξύ όλων αυτών των φορέων θα βοηθήσει στην επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, για το φαινόμενο του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της βίας".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα