Η Ομόνοια κατακτά το 15ο Κύπελλο στην ιστορία της/ Κέρδισε 5-4 στα πέναλτι!

Σ΄ ένα ματς-θρίλερ εξελίχθηκε ο 89ος τελικός Κυπέλλου Coca-Cola, η Ομόνοια κατέκτησε το 15ο κύπελλο στην ιστορία της μέσω της διαδικασίας των πέναλτι με 5-4, μετά το 0-0 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση!

Ο Χαραλάμπους εκτέλεσε το τελευταίο πέναλτι και έστειλε το "τριφύλλι" στους επτά ουρανούς και στα playoff του Europa League!

Πολύ αξιόλογη και η παρουσία του Εθνικού, αφού είχε δημιουργήσει πολλές κλασικές ευκαιρίες με κορυφαία εκείνη στο 92΄της παράτασης, όταν η μπάλα κατέληξε στο

δοκάρι!

Από την άλλη, η Ομόνοια αγωνιζόταν με 10 ποδοσφαιριστές από το 4ο λεπτό όταν ο Σεχού έκανε μαρκάρισμα σε τετ-α-τετ φάση του  Βοϊτκόφσκι, με τον Ιταλό να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί. Ο διαιτητής πήγε στο On Field Review και αποφάσισε φάουλ και μαζί κόκκινη για τον Νιγηριανό.

Ο αγώνας:

Με τις καλύτερες συνθήκες ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Εθνικό, αφού στο 4ο λεπτό οι πράσινοι έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές. Ο Σεχού έκανε μαρκάρισμα σε τετ-α-τετ φάση του  Βοϊτκόφσκι, με τον Ιταλό να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί. Ο διαιτητής πήγε στο On Field Review και αποφάσισε φάουλ και μαζί κόκκινη για τον Νιγηριανό.

Γενικά, στο πρώτο ημίχρονο ο Εθνικός δημιούργησε περισσότερες αξιόλογες φάσεις με δύο αξιόλογες ευκαιρίες με Γκόρουπετς στο 25΄με σουτ και με Άμπραχαμ (31΄), ύστερα από γύρισμα του Γκόρουπετς, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ με δυνατό σουτ.

Η Ομόνοια αντέδρασε στο 39΄με τον Χούμποτσαν, που με κεφαλιά από καλό σημείο έστειλε τη μπάλα έξω, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Μετά την "ανάπαυλα", ο Εθνικός με αριθμητικό πλεονέκτημα απείλησε πολύ σοβαρά την εστία των πρασίνων στο 47΄ όταν  ο Ιωάννου δεν έκανε καλό τελείωμα με το δεξί, αδύναμο του πόδι- Ο Φαμπιάνο μάζεψε εύκολα την μπάλα, στο 84΄ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής ο Γκόρουπετς, σε ετοιμότητα ο Φαμπιάνο

Παράλληλα, είχαμε δύο πτώσεις στην μεγάλη περιοχή στο 69΄ Πέσιμο του Κακουλλή στην περιοχή του Εθνικού, σωστά δεν σφύριξε ο Ιταλός ρεφ και στο 77΄ πέσιμο στην περιοχή της Ομόνοιας, σωστή απόφαση κι αυτή από τον Ιταλό

Το τριφύλλι λίγο πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας δημιούργησε δύο κλασσικές ευκαιρίες, με τον Τσέποβιτς στο 87΄με κακό τελείωμα να μαζεύει ο Χριστοδούλου και στο 90+2΄με νέα μεγάλη φάση για την Ομόνοια, όταν ο Κακουλλής απέναντι στον Χριστοδούλου, έσωσε ο κίπερ του Εθνικού το τετ-α-τετ.

Στην παράταση ο Εθνικός δημιούργησε την μεγαλύτερη του στιγμή στο παιχνίδι, όταν στο 92΄ ο  Πηλέας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και η Ομόνοια είχε σύμμαχο τη δοκό της εστίας του Φαμπιάνο για να παραμείνει έτσι το 0-0.

Και στο ίδιο λεπτό  νέα καλή στιγμή για τον Εθνικό, άστοχος με κεφαλιά ο Ταράσοβς από το ύψος της περιοχής. Ενώ, στο 115΄ ο Εθνικός απείλησε ξανά την εστία του Φαμπιάνο, όταν ο  Πηλέας έκανε το γύρισμα από αριστερά, δεν πρόλαβε όπως θα ήθελε ο Ηλία.

Λίγο πριν την λήξη και την πορεία προς την διαδικασία των πέναλτι ο Λένον δέχθηκε κόκκινη κάρτα στο 120΄. Αρχικά δέχθηκε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες, στην συνέχεια χειροκρότησε ειρωνικά και αποβλήθηκε από τον ρεφ!

Και στο 120+2΄η τελευταία φάση ήταν για τους πράσινους, αφού εκτέλεσε κόρνερ ο Λοϊζου, για να έλθει άστοχη κεφαλιά του Κακουλλή.

Οι συνθέσεις:

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Κίκο (46΄ Παναγιώτου), Σέχου, Λανγκ, Γιούστε, Μπασιρού, Μιξ (90+1 Χαραλάμπους), Λοβέρα (65΄ Κακουλλής), Λοΐζου, Παπουλής (11΄ Χούμποτσαν), Μάταβζ (65΄ Τσέποβιτς)

Στον πάγκο: Ουζόχο, Κυριακίδης, Ψάλτης, Σάββα, Μποτεάκ, Ζαχαρίου, Ασάντε

Εθνικος: Χριστοδούλου, Ιωάννου (105+2 Περατικός), Γκόρουπετς, Πηλέας, Ταράσοβς, Άδωνη, Κουντόμπιακ, Άμπραχαμ, Μάζουρεκ (91΄ Ντόλεζαλ), Βοϊτκόφσκι (58΄ Ζάκπα), Ντούρις (102΄ Μ.Ηλία)

Στον πάγκο: Μπογκατίνοφ, Καβαλεούσκι, Ηλία Κ., Κυπριανού, Σαββίδης, Αγγελόπουλος, Κουμής, Ελουντού

Κίτρινες: Λοϊζου, Μπασιρού, Γιούστε/ Βοϊτκόφσκι, Άδωνη, Ζάκπα, Γκόρουπετς

Κόκκινη: Σέχου

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Mάρκο Ντι Μπέλο (Ιταλία).

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος.

4ος Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

VAR: Πάολο Βάλερι (Ιταλία).

AVAR: Δημήτρης Σολωμού.

Παρατηρητής: Μιχάλης Ιωάννου.

Keywords
Τυχαία Θέματα