Η Ν.Κορέα στο 3ο κύμα της πανδημίας - H εξάπλωση του ιού διεθνώς

Στη Νότια Κορέα, το 3ο κύμα μεγαλώνει με 583 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 2 θανάτους , ενώ η Κίνα κατέγραψε 21 κρούσματα σε 24 ώρες.

Στο Μεξικό καταγράφηκαν 10.335 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 858 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 σε 24 ώρες.

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν πάνω από 2.400 νεκροί εξαιτίας του COVID-19 - ο βαρύτερος απολογισμός των τελευταίων 6 μηνών -, και καταγράφηκαν σχεδόν 200.000 κρούσματα .

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ,

είμαστε μπροστά στη νέα έξαρση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η οποία βρίσκεται σε φάση "εκθετικής" εξάπλωσης. Αρκετές πολιτείες, η μια μετά την άλλη, επιβάλλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, παρά την έναρξη της περιόδου των εορτών. Ωστόσο, αψηφώντας ειδικούς και πολιτικούς, εκατομμύρια Αμερικανοί ταξιδεύουν για τη γιορτή των Ευχαριστιών εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Επιπρόσθετα, στην Κολομβία ξεπέρασαν τα 1,27 εκατ. τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, ενώ πλησιάζουν τους 36.000 οι θάνατοι εξαιτίας του COVID-19, στην Βραζιλία, καταγράφηκαν 47.898 νέα κρούσματα και 654 επιπλέον θάνατοι τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ στο Σουδάν, ο τελευταίος δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας υπέκυψε στον COVID, με την χώρα, αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία, έχουν καταγραφεί επίσημα 16.649 κρούσματα και  1.210 θάνατοι.

Στην Ινδία, καταγράφηκαν σχεδόν 44.500 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 524 θάνατοι σε 24 ώρες .

Νότια Κορέα

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 που διαγνώστηκαν χθες Τετάρτη στη Νότια Κορέα ξεπέρασε τα πεντακόσια για πρώτη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες εξαιτίας του εντοπισμού σποραδικών εστιών στη χώρα, καθώς οι αρχές προσπαθούν να ελέγξουν αυτό που αποκαλούν τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Σεούλ ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη καταγράφηκαν 583 κρούσματα, τα 553 από τα οποία οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, με το σύνολο να φθάνει τις 32.318 μολύνσεις. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από τον Μάρτιο.

Παράλληλα, άλλοι δύο ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 515 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων παρέμεινε υψηλότερος από 300 για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και για έξι από τις τελευταίες επτά ημέρες. Παραμένει τριψήφιος επί 19 ημέρες, από την 8η Νοεμβρίου.

Οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι το τρέχον κύμα ενδέχεται να είναι δυσκολότερο να ελεγχθεί, καθώς εντοπίζονται εστίες σε γραφεία, σχολεία, γυμναστήρια, μικρές συγκεντρώσεις και κέντρα εκπαίδευσης του στρατού.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι ο στρατός επιβάλλει αυστηρότερα μέτρα κοινωνικής απόστασης και αναστέλλει όλες τις χορηγήσεις αδειών, ενώ ανακαλεί όσες είχαν δοθεί ήδη. Η απόφαση του επιτελείου ακολούθησε τον εντοπισμό 50 κρουσμάτων σε κέντρο εκπαίδευσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, διευκρίνισε το Γιονάπ.

Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 10.335 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 858 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 128,8 εκατ. κατοίκων ανέρχεται σε 103.597 νεκρούς επί συνόλου 1.070.487 κρουσμάτων, κατά τα δεδομένα του υπουργείου.

Όμως στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην πραγματικότητα πρέπει να είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των καταγεγραμμένων περιπτώσεων. Στα τέλη του Οκτωβρίου, το υπουργείο Υγείας εκτιμούσε πως τα θύματα της πανδημίας μάλλον είναι πολλά περισσότερα στην πραγματικότητα, ίσως ακόμη και 50.000 επιπλέον.

Κολομβία

Το υπουργείο Υγείας της Κολομβίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 8.497 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 183 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των Άνδεων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 35.860 νεκρούς επί συνόλου 1.270.991 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 57.260.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε ανακοίνωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα παραταθεί για τρεις μήνες, ως τα τέλη του Φεβρουαρίου, απευθύνοντας στους συμπολίτες του σύσταση να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Η σύζυγος του προέδρου διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πάντως είναι ασυμπτωματική.

Η κυβέρνηση του Ντούκε πάντως έχει χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα, στην προσπάθειά της να αναζωογονήσει την οικονομία, η οποία υπέστη βαρύ πλήγμα, και να μειώσει την ανεργία.

Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 47.898 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 654 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 170.769 νεκρούς επί συνόλου 6.166.606 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Ινδία

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 44.489 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 524 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19. 

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 135.223 νεκρούς επί συνόλου 9,27 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα. Η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Οι νέες μολύνσεις πάντως παρέμειναν κάτω από το όριο των 50.000 για 19η συνεχόμενη ημέρα.

Διαβάστε επίσης 

Κίνα: Στα 21 τα κρούσματα κορωνοϊού σε μία ημέρα

Μέρκελ: Παράταση μερικού lockdown-Μικρή χαλάρωση τα Χριστούγεννα

ΗΠΑ: Ο βαρύτερος απολογισμός των τελευταίων 6 μηνών με πάνω από 2.400 νεκρούς

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ν Κορέα, #45,n korea, #45