Η νέα πραγματικότητα της ψηφιακής εποχής & η θέση της Κύπρου

Τα ευρυζωνικά δίκτυα είναι για τον 21ο αιώνα ό,τι ήταν για τον 19ο οι σιδηροδρομικές γραμμές και οι δρόμοι, ό,τι ήταν για τον 20ο τα τηλεφωνικά δίκτυα και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σήμερα, η ισότιμη πρόσβαση στο διαδίκτυο αναγνωρίζεται ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα από τον ΟΗΕ, ενώ έννοιες όπως «ψηφιακή συμμετοχή

χωρίς διακρίσεις» (digital inclusion) μπαίνουν σιγά-σιγά στο λεξιλόγιό μας. Το Ιq και το Eq αντικαθίστανται από το Dq, την ψηφιακή νοημοσύνη. Για να αφορούν όλα τα παραπάνω, όμως, όλο και περισσότερο κόσμο χρειάζεται κάτι πάρα πολύ απλό: πρόσβαση στο διαδίκτυο με υψηλές ταχύτητες, σε χαμηλό κόστος.

Σε όλες τις παραπάνω εξελίξεις η Κύπρος όχι μόνο συμμετέχει δυναμικά, αλλά πρωταγωνιστεί στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις για πρωτιά στην απορρόφηση κονδυλίων του Horizon 2020, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και σχετικά βραβεία για την καινοτομία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, αποδεικνύουν ότι η χώρα μετασχηματίζεται ψηφιακά και τεχνολογικά. Όλα αυτά έχουν διπλό όφελος για το νησί και τους κατοίκους της, αφού και βελτιώνουν την καθημερινότητά τους και προσελκύουν ακόμη περισσότερες επενδύσεις, οι οποίες με τη σειρά τους απαιτούν υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες, ωθώντας τον ανταγωνισμό να προσφέρει ακόμη περισσότερο στους Κύπριους.

Η ΜΤΝ ηγείται αυτής της προσπάθειας που φέρνει την Κύπρο στο επίκεντρο των ψηφιακών εξελίξεων. Με 20,5 εκατομμύρια επενδύσεων πάνω στο δίκτυό της, μόνο για το 2018 και αφοσίωση στο όραμα της για ψηφιακή ένταξη του κάθε Κύπριου πολίτη, οδηγεί σε συνεχής επενδύσεις στις υπηρεσίες και τις υποδομές της. Από το 2017, παρέχει το δίκτυο με τη μεγαλύτερη 4G κάλυψη στην Κύπρο. Με 93% πληθυσμιακή κάλυψη, έχει φέρει ακόμη και τα πιο απομακρυσμένα χωριά της Κύπρου πιο κοντά για να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν τις δυνατότητες της ψηφιακής εποχής. Παράλληλα, με το δίκτυο της MTN η Κύπρος εντάσσεται πλέον στην ελίτ των Ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά τις υπηρεσίες 4G.

Επιπρόσθετα, τους πρώτους μήνες του 2018 διπλασίασε τις ταχύτητες internet στο κινητό αυξάνοντας κατά 100% τη χωρητικότητα του δικτύου της, για να απολαμβάνετε περισσότερη επικοινωνία και να κάνετε όλα όσα αγαπάτε ακόμη πιο γρήγορα, όπου κι αν βρίσκεστε.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των επενδύσεων της ΜΤΝ, η οποία πλέον είναι μια εδραιωμένη ηγετική δύναμη στις τηλεπικοινωνίες. Η συνεχής αναβάθμιση του δικτύου της και των υποδομών της προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει το αποτύπωμα της Κύπρου στο ψηφιακό περιβάλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα