«Η Μήνις του Πολέμου» - Βιβλίο για τη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

To βιβλίο «THE RAGE OF WAR - Η ΜΗΝΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» του Δρ. Γιάννου Χαραλαμπίδη, συγκαταλέγεται σύμφωνα με το Βook Αuthority στα 5 πιο ευπώλητα βιβλία με αντικείμενο την διένεξη του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Σύμφωνα με στο CNN, το Forbes και το Inc το BookAuthority προσδιορίζει και βαθμολογεί τα καλύτερα βιβλία στον κόσμο, με βάση τις δημόσιες αναφορές, τις προτάσεις, τις βαθμολογίες και την απήχηση.. 

Ουσιαστικά μέσα από την ανάλυση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, το βιβλιο

εντοπίζει τις βασικές αιτίες, εκ των οποίων κυριότερη ήταν το αντιδημοκρατικό και αυταρχικό ομοσπονδιακό σύστημα της ΕΣΔΔ, το οποίο για την εξυπηρέτηση δικών του συμφερόντων αδίκησε τους Αρμενίους του Ναγκόρνο Καραμπαχ. Αντί να τους ενσωματώσει στο υπόλοιπο αρμενικό έθνος, τους έκανε δώρο στο Αζερμπαϊτζάν.

Μέσα από το βιβλίο εξετάζονται ιστορικά δεδομένα και τεκμήρια, για την χρήση Τσετσένων και Αφγανών μισθοφόρων, αλλά και τρομοκρατών από το Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια του πολέμου ενάντια στο Καραμπάχ

Αποδεικνύεται πως η θρησκευτική πίστη και τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν ως κίνητρο για τη χρήση των μισθοφόρων - εντούτοις, οι μισθοφόροι που χρησιμοποιήθηκαν δεν ενεργούσαν με μοναδικό κίνητρο την πίστη τους, αλλά τη λήψη αμοιβής, διαπράττοντας αδικήματα αντίθετα στο διεθνές δίκαιο απέναντι σε άμαχο πληθυσμό.



Διαβάστε περισσότερα: Bιβλιοπαρουσίαση Γιάννου Χαραλαμπίδη: Το δίδαγμα του Ναγκόρνο Καραμπαχ

Άλλα αξιοσημείωτα βιβλία για το Ναγκόρνο είναι:

Τime of Light (2000) του Gunnar Kopperud,Portraits of Survival and Hope, των Donald E. Miller (2003), Lorna Touryan Miller, Jerry BerndtEurope's Next Avoidable War: Nagorno-Karabakh (2013) των  M. Kambeck, S. GhazaryanThe International Politics of the Armenian-Azerbaijani Conflict The Original “Frozen Conflict” and European Security του Svante E. Cornel (2017)
Keywords
Τυχαία Θέματα