Η μαρτυρία Κώστα Μαυρίδη για τη φονική επίθεση στο Στρασβούργο

Στο θέμα της αποτυχίας ενσωμάτωσης στην Ε.Ε. και υιοθέτησης των αρχών και αξιών του ευρωπαϊκού πολιτισμού, εστίασε ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης, με αφορμή τη φονική επίθεση στο Στρασβούργο το βράδυ της Τρίτης.

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο (2:18), είπε πως ο φερόμενος ως δράστης, γαλλομαροκινής καταγωγής, είχε μεγαλώσει στο Στρασβούργο και ήταν γνωστός στις Αρχές και βρισκόταν υπό παρακολούθηση, γιατί τα τελευταία χρόνια ανήκε σε εκείνα τα άτομα που είχαν σχέσεις με ομάδες που είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί μέσω της ισλαμοποίησης.

«Για

άλλη μια φορά, ωστόσο, τίθεται το ερώτημα τι κάνουμε ως Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι λάθος και ένας μεγάλος αριθμός αυτών των τρομοκρατών επιτίθενται σε χώρες στις οποίες μεγάλωσαν και πέρασαν μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς να υιοθετήσουν τον πολιτισμό και τις αρχές της Ε.Ε.», είπε.

Δεν είμαι ειδικός να συζητήσω τους σωστούς τρόπους καταστολής και πρόληψης τέτοιων επικίνδυνων τρομοκρατών, αλλά η ευθύνη όλων μας είναι να απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί δεν καταφέρνουμε να ενσωματώσουμε άτομα που γεννήθηκαν σε ευρωπαϊκά κράτη μέλη.

Από την άλλη, είπε πως θα πρέπει να εξετάσουμε και το φαινόμενο δεκάδων χιλιάδων που μεγαλώνουν εντός Ε.Ε., απολαμβάνοντας την οικονομική ευημερία της Ένωσης, ενώ παράλληλα συνεχίζουν να ψηφίζουν φανατικά τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα