Η Μαρίκα είναι η 6η πιο πλούσια γυναίκα στην Τουρκία

Η μεγάλη κληρονόμος τελικά της αμύθητης περιουσίας του Σαλίχ Τατλιτσί είναι η "Ρωμιά" Μαρίκα Τατλιτζί, σύμφωνα με απόφαση τουρκικού δικαστηρίου έπειτα από οχτώ χρόνια δίκης. Η Μαρίκα είναι πλέον η έκτη πιο πλούσια γυναίκα στην Τουρκία.

Η δίκη συνεχιζόταν μεταξύ της Μαρίκας και του γιου της Ουγούρ με αντίδικους τα τρία παιδιά του Σαλίχ Τατλιτζί από την πρώτη του σύζυγο Μπεντριέ Κάμερ. Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει την περιουσία τριών δις

δολαρίων στην Μαρίκα και τον Ουγούρ.

Η ιστορία της Μαρίκας, η οποία έγινε διάσημη πια στην Τουρκία, άρχισε το 1970. Κόρη Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης, του Ευγένιου και της Κατίνας, ξεκίνησε στα 17 της μόλις χρόνια να εργάζεται στο ζαχαροπλαστείο του Σαλίχ Τατλιτζί στο Καράκιοϊ (Γαλατά). Γρήγορα άρχισε η παράνομη σχέση με το αφεντικό της, η οποία κράτησε 25 ολόκληρα χρόνια προτού την παντρευτεί. Εκείνος, ο Σαλίχ Τατλιτσί, ήταν τότε 37 χρονών, παντρεμένος με την Μπεντριέ με την οποία είχαν τρία παιδιά. Η Μπεντριέ ήταν κόρη της θείας του και τον περνούσε αρκετά χρόνια. Οι καβγάδες μεταξύ του ζευγαριού ήταν καθημερινό φαινόμενο, ώσπου ο Σαλίχ Τατλιτζί έφυγε το 1960 από το Ντιγιάρμπακιρ για την Κωνσταντινούπολη και άνοιξε το ζαχαροπλαστείο στο οποίο άρχισε να δουλεύει η Μαρίκα.

Ο δεσμός του με τη νεαρή Ρωμιά δεν έμεινε για πολύ κρυφός. Και οι δύο οικογένειες το έμαθαν, αλλά παρά τις αντιδράσεις η Μαρίκα και ο Σαλίχ Τατλιτζί άρχισαν να συζούν. Δέκα χρόνια αργότερα, το 1977, η Μαρίκα γέννησε στην Αθήνα τον γιο τους, τον Ουγούρ. Του έδωσε το επίθετό της και τον βάφτισε χριστιανό.

Η «παρανομία» τελείωσε μόνο όταν ο Σαλίχ Τατλιτζί κατάφερε να πάρει το διαζύγιο από την Μπεντριέ, το 1991. Οι τρεις γιοι του από τον πρώτο του γάμο αντέδρασαν και συγκρούστηκαν έντονα με τον πατέρα τους.

Η απάντηση του Τατλιτσί ήταν να μεταβιβάσει στο όνομα της Μαρίκας την παραθαλάσσια κατοικία του στο Γενίκιοϊ (Νιχώρι). Άφησε επίσης μία άλλη έπαυλη κοντά στη θάλασσα στον γιο τους Ουγούρ. Μεταβίβασε επίσης στο όνομα της Μαρίκας μεγάλης αξίας μετοχές και πίνακες. Το 1992 την παντρεύτηκε και η Μαρίκα άλλαξε και το όνομα και το επίθετό της. Από Μαρίκα Μπαχτσιβάνογλου έγινε Νουρτέν Τατλιτζί. Ωστόσο ο γάμος τους κράτησε μόνο 16 χρόνια.

Ο Σαλίχ Τατλιτζί πέθανε στο Λονδίνο ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. Με βάση τη διαθήκη του, όλη του σχεδόν η περιουσία πηγαίνει στη Μαρίκα και τον γιο τους Ουγούρ. Και δεν είναι μόνο ό,τι έχει στην Κωνσταντινούπολη. Περιουσία απέκτησαν και στην Αττάλεια, το Μαϊάμι, το Ντουμπάι... Στην Μπεντριέ και τους τρεις του γιους άφησε ελάχιστα.

Και αυτό ούτε η Μπεντριέ ούτε και οι γιοι του το αποδέχτηκαν, γι΄ αυτό και προσέβαλαν τη διαθήκη κατηγορώντας την Μαρίκα. «Έκανε τα πάντα για να τον φέρει σε σύγκρουση με την πρώτη του σύζυγο και να διακόψει τις σχέσεις του με τα παιδιά του. Τελικά, κατάφερε να τον παντρευτεί. Από το μηδέν έφτασε στην κορυφή και έγινε μια από τις πιο πλούσιες γυναίκες στον κόσμο» ανέφεραν στο δικαστήριο οι δικηγόροι τους.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα