Η λήψη απαραίτητων μέτρων προστασίας των επιχειρήσεων για τους πελάτες

Η Κύπρος έχει φανεί αντάξια της πρόκλησης που είχε να αντιμετωπίσει με την πανδημία του κορονοϊού. Πέρασε με άριστα τη δοκιμασία που γονάτισε τα συστήματα υγείας πολύ μεγαλύτερων και ισχυρότερων χωρών.

Τώρα, ενώ γίνονται τα πρώτα δειλά βήματα χαλάρωσης των περιορισμών και επανέναρξης της οικονομίας, η προσοχή στρέφεται στη διατήρηση των καλών επιδημιολογικών δεδομένων.

Ο τρόπος λειτουργίας των επιχειρήσεων αλλάζει δραματικά. Θα πρέπει η Κύπρος

ως χώρα και η κάθε επιχείρηση ξεχωριστά, να πείσει για την ικανότητα συμμόρφωσης στα νέα δεδομένα υγιεινής με όπλο τα rapid tests.

Μετά το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, ο κόσμος είναι ακόμα φοβισμένος και η κίνηση στα καταστήματα περιορισμένη. Σύντομα θα επαναλειτουργήσουν οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία και θα πρέπει ο κόσμος να αισθάνεται ασφαλής με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

Τι περισσότερο μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις για να πείσουν για την ασφάλεια των υποστατικών τους και την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την κατάσταση της διασφάλισης της ασφάλειας των πελατών και των επισκεπτών τους; Πώς να δημιουργήσουμε αίσθημα ασφάλειας στους πελάτες μας; Μόνο με τη χρήση rapid tests.

Στο εξωτερικό, η εικόνα της Κύπρου είναι εξαιρετικά θετική και κατατάσσεται ανάμεσα στους 5 ασφαλέστερους προορισμούς στον κόσμο. Aυτά τα αποτελέσματα μπορούν να μεταφραστούν σε επισκέπτες στην τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας του τόπου και έχουν δεχτεί καίριο πλήγμα με τις προβλέψεις να μιλούν για μεγάλη μείωση στις κρατήσεις μέχρι αυτή τη στιγμή. Μόνο με γρήγορα τεστ (Rapid tests).

Ήδη, πολλές χώρες κάνουν αγώνα δρόμου για να εφαρμόσουν σε μεγάλη κλίμακα γρήγορα τεστ αντισωμάτων κορονοϊού που θα δώσει περισσότερα στοιχεία για το ποσοστό του πληθυσμού που έχει ή είχε στο παρελθόν νοσήσει αφού τα τεστ αυτά γίνονται γρήγορα (μέσα σε 10 λεπτά). Εύκολα, φθηνά και γρήγορα ανιχνεύουν τα αντισώματα ακόμα και αρκετό καιρό μετά την ανάρρωση ή σε περιπτώσεις ασυμπτωματικών ασθενών.

Η πραγματοποίηση τέτοιων rapid tests σε χώρους που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό ατόμων και υπάρχει άμεση επαφή με το κοινό, ίσως να είναι η μόνη λύση.

Δεν υπάρχει άλλη λύση από την συχνή χρήση των γρήγορων τεστ (Rapid tests) για τα ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες και μεγάλα πολυκαταστήματα – Malls. Έτσι δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας στους πελάτες τους.

Η συχνή εξέταση του προσωπικού καφετεριών, εστιατορίων και καταστημάτων, εκτός του ότι θα εδραιώσει ένα αίσθημα ασφάλειας στον καταναλωτή, θα προσφέρει στην επιχείρηση ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που στην παρούσα περίοδο είναι ύψιστης σημασίας.

Στις περιπτώσεις των ξενοδοχειακών μονάδων, εκτός του προσωπικού, πρέπει να ελέγχονται και οι επισκέπτες κατά την άφιξη τους για να νιώθουν οι πελάτες τους ασφαλείς, πολιτική που άρχισε να εφαρμόζεται με επιτυχία από διεθνείς αεροπορικές εταιρίες όπως η Emirates Airlines.

Keywords
Τυχαία Θέματα