Η Κυριακίδου συμμετείχε στη συνεδρία της Μ. Επιτροπής ΚΣΣΕ

Η Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου, συμμετείχε σήμερα στη συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.


Ανακοίνωση από τη Βουλή αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια συζήτησης προσχέδιου ψηφίσματος για το θέμα της Ισότητας μεταξύ των δύο φύλων και τη φροντίδα των παιδιών, η κ. Κυριακίδου, σε παρέμβαση της, εισηγήθηκε, μεταξύ άλλων, τροπολογία με την οποία να

γίνεται πιο σαφής και ξεκάθαρη αναφορά σε ό,τι αφορά τις τραυματικές επιπτώσεις που έχει στην ψυχολογία ενός παιδιού η ενδοοικογενειακή βία.

Συμφωνώντας με την εισήγηση της κ. Κυριακίδου, η Εισηγήτρια του θέματος, Ελβετίδα βουλευτής Liliane Maury Pasquier, επεσήμανε πως είναι πραγματικά πολύ σημαντικό οποιεσδήποτε αναφορές έχουν να κάνουν με την ευημερία και την προστασία των παιδιών να είναι όσο το δυνατό πιο ξεκάθαρες, με μοναδικό γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον τoυς. Στη συνέχεια, κάλεσε τα μέλη της Μόνιμης Επιτροπής να υιοθετήσουν την τροπολογία της κ. Κυριακίδου, όπως και έγινε.

Αναφέρεται, επίσης, πως κατά την ίδια συνεδρία και συγκεκριμένα στη διάρκεια συζήτησης προσχεδίου ψηφίσματος και Σύστασης της έκθεσης με θέμα τις επιπτώσεις που έχουν οι περικοπές στον προϋπολογισμό της ΚΣΣΕ στις γλώσσες εργασίας της Συνέλευσης, αποφασίστηκε όπως η τουρκική γλώσσα δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στις γλώσσες εργασίας της ΚΣΣΕ.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε λόγω της δραστικής μείωσης της συνδρομής της Τουρκίας στον προϋπολογισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης, γεγονός που δεν την καθιστά πλέον εκ των μεγάλων χορηγών του Οργανισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα