Η Κύπρος περίμενε μια (τέτοια) νίκη από τον καιρό του… Νιόπλια!

Το… ρόδι έσπασε, τελικά, με την τρίτη. Μετά το εντός έδρας 0-0 με τη Σλοβακία και το 0-1 στη Ριέκα από την Κροατία ο Νίκος Κωστένογλου πανηγύρισε την περασμένη Τρίτη την πρώτη νίκη του ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Κύπρου.

Το 1-0 επί της Σλοβενίας ήταν το επιστέγασμα και η δίκαιη επιβράβευση προπονητή και παικτών για το δείγμα γραφής που κατέθεσαν στις πρώτες τρεις αγωνιστικές της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και συνάμα η βάση

για τις επόμενες υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος (τον ερχόμενο Σεπτέμβριο).

Η επιτυχία αποκτά πρόσθετη αξία, δεδομένου ότι η χώρα μας επικράτησε μιας ανώτερης στη βαθμολογία της FIFA αντιπάλου, για πρώτη φορά μετά από δυόμισι χρόνια. Η Κύπρος στη δεδομένη χρονική στιγμή είναι στην 100ήθέση της παγκόσμιας κατάταξης και η Σλοβενία στην 62η.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2018 η Κύπρος ήταν 87 και η Σλοβενία 55, όταν αναμετρήθηκαν στο ΓΣΠ για τη δεύτερη αγωνιστική στον γ’ όμιλο της γ’ κατηγορίας του Πρωταθλήματος Εθνών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, τότε υπό τον Ραν Μπεν Σιμόν, επιβλήθηκε 2-1.

Για να βρούμε την προηγούμενη νίκη της χώρας μας επί ανώτερου αντιπάλου στην κατάταξη της FIFA και δη με μηδέν παθητικό θα πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο στην 11η Σεπτεμβρίου 2012. Για τη δεύτερη αγωνιστική στον ε’ προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ η ομάδα του Νίκου Νιόπλια (Νο134) είχε επικρατήσει 1-0 (57’ Μακρίδης) της Ισλανδίας (Νο118).

Από Νίκο (Νιόπλια) σε Νίκο (Κωστένογλου) χρειάστηκε να περάσουν οκτώμισι χρόνια για να έλθει ξανά μια τέτοια νίκη…

Keywords
Τυχαία Θέματα