Η Επ. Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας ενέκρινε Ν/Σ για κυρώσεις κατά Τουρκίας

Παρά την προσπάθεια του Ρεπουμπλικανού Γερουσιαστή Ραντ Πολ να αποτρέψει την ψηφοφορία, η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας ενέκρινε με ψήφους 18- 4 το νομοσχέδιο 2641 που στοχεύει στην προώθηση της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και της αποτροπής της επανεμφάνισης του Ισλαμικού Κράτους.

Το δικομματικό αυτό νομοσχέδιο, που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τζιμ Ρις με την

υποστήριξη του επικεφαλής των Δημοκρατικών Ρόμπερτ Μενέντεζ, προνοεί στοχευμένες κυρώσεις και περιορισμούς για τους Τούρκους αξιωματούχους, τους θεσμούς και τις πωλήσεις όπλων που συνδέονται με τις επιχειρήσεις στη Συρία και τους Κούρδους και τη συνεχιζόμενη χρήση του S-400.

Περιλαμβάνει επίσης λεκτικό που θα βοηθά τους Κούρδους μέσω της διαδικασίας για τους πρόσφυγες και θα απαιτεί έκθεση σχετικά με τυχόν εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά την τουρκική εισβολή στη Συρία.

Τώρα το νομοσχέδιο θα προωθηθεί στην Ολομέλεια της Γερουσίας, όπου η συζήτησή του εξαρτάται από τις προθέσεις του επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών Μιτς ΜακΚόνελ, ο οποίος στο παρελθόν δήλωσε διστακτικός να προωθήσει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

BREAKING: Senate Foreign Relations Committee just passed our Promoting American National Security and Preventing the Resurgence of ISIS Act.@SenatorRisch #SFRC pic.twitter.com/EPtsv0jYLi

— Senator Bob Menendez (@SenatorMenendez) December 11, 2019
Keywords
Τυχαία Θέματα