Η αποστολή για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Με στόχο μια καλή και αξιοπρεπή παρουσία στους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, παρουσίασε σήμερα την επίσημη αποστολή, η οποία αποτελείται από τον Χιονοδρόμο Αθλητή Ντίνο Ντ. Λευκαρίτη στο Αλπικό Σκι. Την αποστολή συμπληρώνουν ο αρχηγός της αποστολής και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιονοδρόμων Ντίνος Τ. Λευκαρίτη και ο Ομοσπονδιακός προπονητής Μίλαν Μάτιτς.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν

στην Πιέονγκ Τσανγκ της Νοτίου Κορέας από τις 9 μέχρι 25 Φεβρουαρίου θα δώσουν το παρών εκπροσωπώντας την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Γενικός Γραμματέας Χαράλαμπος Λόττας και το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Γιώτης Ιωαννίδης.

Μιλώντας στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης σημείωσε πως ως ο μοναδικός εκπρόσωπος της Κύπρου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ντίνος Λευκαρίτης επιφορτίζεται με παραπάνω ευθύνη αλλά και μεγαλύτερη τιμή καθώς εκπροσωπεί από μόνος του μια ολόκληρη χώρα.

Σημείωσε ότι ως ΚΟΕ είναι ευτυχείς που ένα άτομο σαν τον Ντίνο Λευκαρίτη, με την ιστορία τη δική του, αθλητική, προσωπική και οικογενειακή, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχει μια πολύ καλή και επιτυχημένη παρουσία.

Αφού επεσήμανε στον αθλητή ότι δεν θα πρέπει να τον αγχώνει η παρουσία του στους αγώνες και η αναζήτηση μιας επιτυχίας, τον προέτρεψε να απολαύσει τους Αγώνες και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Ο Αρχηγός της Αποστολής στους Αγώνες, Ντίνος Τ. Λευκαρίτης στην δική του παρέμβαση στη διάσκεψη, είπε πως η πορεία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς ήταν πολύ δύσκολη για την Ομοσπονδία Χιονοδρόμων και εξέφρασε τη χαρά του που ο Ντίνος κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Αγώνες. «Εύχομαι όλα να πάνε καλά, να είμαστε όλοι καλά για να μπορέσουμε να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στην Κορέα», είπε.

Παράλληλα, ο κ. Λευκαρίτης ευχαρίστησε την ΚΟΕ για την συμπαράσταση και τη στήριξη στην Ομοσπονδία και στον αθλητή καθώς και τους προπονητές Μίλαν Μάτιτς και Δώρο Χριστοδούλου. Ευχαρίστησε επίσης τον γιατρό του αθλητή Dr Thomas Schenk ο οποίος κατάφερε να κάνει καλά τον αθλητή μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε πριν μερικά χρόνια.

Ο αθλητής Ντίνος ΝΤ. Λευκαρίτης είπε πως είναι μεγάλη πρόκληση η συμμετοχή στους Χειμερινούς Αγώνες καθώς το επίπεδο είναι πολύ ψηλό. «Είμαι έτοιμος για αυτή την πρόκληση, έγινε πάρα πολύ καλή δουλειά όλο αυτό το χρόνο και τα περασμένα χρόνια.

«Θέλω να ευχαριστήσω και τον Μίλαν Μάτιτς και τον Δώρο Χριστοδούλου που ήταν πάντα εκεί καθώς και την ΚΟΕ, για το Olympic Solidarity, που είναι μια μορφή υποτροφίας η οποία δίνει την ευκαιρία σε αθλητές μικρών χωρών να μπορούν να προπονούνται και να λαμβάνουν μέρος σε υψηλού επιπέδου αγώνες», είπε και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους γονείς του για τη συμπαράσταση.

Ευχήθηκε να καταφέρει να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα για την Κύπρο και απαντώντας σε ερώτηση για την όλη του προσπάθεια και για τον στόχο του στους Αγώνες σημείωσε πως είναι ένα άθλημα με πολλά ρίσκα, επικίνδυνο και στο οποίο οι τραυματισμοί είναι μέρος του προγράμματος. «Πολλά πλάνα αλλάζουν, αλλά στο τέλος οι προσπάθειες ανταμείβονται. Είναι ένα όνειρο που είχα που γίνεται πραγματικότητα. Θα θεωρήσω ως εξαιρετική επιτυχία ένα πλασάρισμα στην 30η θέση ή βαθμολογία με λιγότερους από 100 Fis points. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι σε ότι αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η μεγάλη εικόνα είναι η συμμετοχή και η κατάταξη ακολουθεί σε σημασία», ανέφερε.

Ο Ντίνος Λευκαρίτης θα λάβει μέρος τόσο στο αγώνισμα του Giant Slalom όσο και στο Slalom. Σύμφωνα με τo πρόγραμμα, το Giant Slalom θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου, και ο Κύπριος χιονοδρόμος θα λάβει μέρος στις δύο καταβάσεις που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 3.15 και 6.45 τα ξημερώματα. Τέσσερις μέρες αργότερα στις 22 Φεβρουαρίου τις ίδιες ώρες θα λάβει μέρος στο αγώνισμα του Slalom.

Τέλος ο προπονητής Μίλαν Μάτιτς που θα συνοδεύσει τον Ντίνο Λευκαρίτη στην Πιένογκ Τσανγκ εξέφρασε και αυτός την αισιοδοξία του. «Παρά το ότι ξεκινήσαμε λίγο αργά φέτος, καθώς είχαμε πάλι ένα τραυματισμό, είμαστε έτοιμοι και πιστεύω ότι τις μέρες των αγώνων θα μπορέσουμε να έχουμε το «πικ» της φόρμας του αθλητή. Σίγουρα έχει καλύτερες προοπτικές στo Slalom και εκεί θα ποντάρουμε για να πετύχουμε τους στόχους που σας ανέφερε ο Ντίνος».

>

Keywords
Τυχαία Θέματα