Η απάντηση του ΠΙΣ στον Υπ. Υγείας για το ΓΕΣΥ

Σε πολύωρη συνεδρία χθες βράδυ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ -όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ΣΙΓΜΑ- υιοθέτησε ομόφωνα την γραπτή απάντηση που θα σταλεί την ερχόμενη Παρασκευή στον υπουργό υγείας, στην δική του επιστολή για το ψήφισμα των γιατρών της 27ης Οκτωβρίου στις θέσεις αρχής που έθεσαν, για συμβίωση με το ΓΕΣΥ.

Πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ αναφέρουν ότι στην δισέλιδη επιστολή τους οι γιατροί θα εξηγούν τους λόγους των προϋποθέσεων τους.

Σύμφωνα με τον ΟΑΥ, «σε

δύο με τρεις βδομάδες ολοκληρώνεται η τελική πρόταση του Γενικού Συστήματος Υγείας προς τον Ιατρικό κόσμο και θα ακολουθήσουν αμέσως μετά οι τελικές προτάσεις προς όλους τους άλλους παρόχους. Σκοπός είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες πριν το τέλος του χρόνου, έτσι ώστε αμέσως μετά να ανοίξει ο κατάλογος των εγγραφών των παρόχων και ακολούθως η εγγραφή των δικαιούχων».

Με στόχο την γεφύρωση του χάσματος, μεταξύ Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και γιατρών, ο Υπουργός Κωνσταντίνος Ιωάννου προχωρεί σε νέα πρόσκληση για διάλογο.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως στην συνάντηση θα γίνει και επισκόπηση της πορείας υλοποίησης των υποχρεώσεων που απορρέουν από την νομοθεσία, εν όψει και της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την επόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα