Η Αίγυπτος καταδικάζει τις συγκρούσεις στη Γάζα

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα με σθένος τη στοχοθέτηση από το Ισραήλ, όπως καταγγέλλει, Παλαιστίνιων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, όπου τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στα σύνορα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Η Αίγυπτος απορρίπτει τη χρήση βίας εναντίον ειρηνικών διαδηλώσεων όπου διεκδικούνται νόμιμα και

δίκαια δικαιώματα, και προειδοποιεί για τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής της επικίνδυνης κλιμάκωσης στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε ότι συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα το πρωί ανάμεσα σε Παλαιστινίους και Ισραηλινούς στρατιώτες στη λωρίδα της Γάζας, κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δεκάδες άνθρωποι, σύμφωνα με τις Αρχές της Γάζας, μερικές ώρες πριν από τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ. Την ίδια ώρα, ο απολογισμός των νεκρών αυξάνεται δραματικά .

Επίσης, ο Αραβικός Σύνδεσμος θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο, για να συζητήσει την "παράνομη" μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου MENA, επικαλούμενο Άραβα διπλωμάτη.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν το δικαίωμα να διαδραματίζουν ρόλο ως μεσολαβητές στη Μέση Ανατολή με την απόφασή τους να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία εξέφρασε φόβους ότι τα εγκαίνια σήμερα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ θα αυξήσουν τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Σημειώνεται ότι, ο Ντόναλντ Τραμπ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε ότι παραμένει δεσμευμένος στην ειρήνη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα