Η UEFA δεν κάνει βήμα πίσω για την υπόθεση της ESL

Η UEFA δεν δέχεται να ανακαλέσει τις ποινές ή τους περιορισμούς με τους οποίους κινδυνεύουν οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Γιουβέντους και αρνείται να συνετιστεί με τη δικαστική απόφαση.

Δεν εγκαταλείπει τον "πόλεμο" η UEFA. Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν είναι διατεθειμένη να κάνει ούτε βήμα πίσω στην υπόθεση της European Super League.

Γιουβέντους,

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, οι τρεις "αντάρτισσες" που επιμένουν να στηρίζουν το εγχείρημα της European Super League, δικαιώθηκαν από δικαστήριο της Μαδρίτης στη διαμάχη τους με την UEFA, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή, Μάνουελ Ρούιθ ντε Λάρα, όλες οι ποινές εναντίον των εμπλεκόμενων συλλόγων δεν θα ισχύουν πλέον, ενώ απείλησε με πρόστιμα ή ποινικές κυρώσεις την Ομοσπονδία σε περίπτωση που αγνοήσει την εντολή του, σύμφωνα με τους "Times".

Ο δικαστής διέταξε επίσης την Premier League και την Ιταλική Ομοσπονδία - οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι κινδυνεύει να αποκλειστεί από τη Serie A κάθε παραβάτης- να σταματήσουν όλες τις ενέργειες που έγιναν εναντίον των συλλόγων.

Ωστόσο, η UEFA πιστεύει ότι οι κυρώσεις που επιβάλλονται είναι δικαιολογημένες και είναι σίγουρη για τη νίκη της όταν η υπόθεση οδηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο λόγος μάλιστα, που Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επιλέγει να αγνοήσει και την απόφαση του ελβετικού δικαστηρίου είναι επειδή η βάση τους στη χώρα δεν είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως εκ τούτου δεν οφείλουν να υπακούσουν στην απόφαση του δικαστηρίου.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
UEFA,ESL