Η Porsche παρουσιάζει την αποκλειστική Taycan GTS Hockenheimring Edition

Ειδική έκδοση για την 90ή επέτειο της αγωνιστικής πίστας

Στουτγάρδη. Για να σηματοδοτήσει την 90ή επέτειο του Hockenheimring, η Porsche παρουσιάζει την πρώτη ειδική έκδοση που βασίζεται στο ηλεκτρικό sport αυτοκίνητο της εταιρείας, την Porsche Taycan GTS

Hockenheimring Edition. Υπάρχουν πολλές μοναδικές λεπτομέρειες που κάνουν αυτήν την ειδική έκδοση να ξεχωρίζει, όπως το χρώμα Stone Grey από το πρόγραμμα προσαρμοσμένων χρωμάτων με λεπτομέρειες σε χρώμα Bronzite. Η Porsche Exclusive Manufaktur προσάρμοσε το εσωτερικό με μαύρες δερμάτινες επενδύσεις που διαθέτουν διακοσμητικές ραφές, καθώς και με πολλά άλλα στοιχεία σε χρώμα Island Green. Σε αρκετά σημεία του αυτοκινήτου, το λογότυπο «90 Jahre Hockenheimring» (90 χρόνια Hockenheimring) αναδεικνύει τον αποκλειστικό χαρακτήρα αυτής της Taycan GTS με ισχύ που φτάνει τους 598 ίππους. Η βασική ιδέα πίσω από τον σχεδιασμό τη ειδικής αυτής έκδοσης ήταν να συνδυαστεί το επετειακό σύνθημα «κινητή εξέλιξη» του Hockenheimring με την «παραδοσιακή κομψότητα». Η ειδική έκδοση θα είναι διαθέσιμη στη Γερμανία και σε άλλες επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές.

Ο αποκλειστικός χαρακτήρας αυτού του μοντέλου τονίζεται και με τον εξοπλισμό του: Το κλειδί του οχήματος αποτελεί και την «ταυτότητα» του κατόχου αυτής της ειδικής έκδοσης. Με την «ταυτότητα» αυτή, ο κάτοχος μπορεί να μεταβεί απευθείας στο Porsche Experience Centre (PEC) του Hockenheimring που βρίσκεται στην καρδιά της αγωνιστικής πίστας. Προσφέρεται επίσης δωρεάν φόρτιση για δύο χρόνια. Οι πελάτες απολαμβάνουν προνομιακή στάθμευση στις εκδηλώσεις «Frühschicht» του PEC, τις μηνιαίες συγκεντρώσεις οχημάτων που οργανώνουν οι λάτρεις της Porsche.

«Με αυτήν την αποκλειστική ειδική έκδοση, όχι μόνο ικανοποιούμε απόλυτα τους λάτρεις του αμιγώς ηλεκτρικού sport αυτοκινήτου μας, αλλά και αναδεικνύουμε τη σημασία που έχει για εμάς το Hockenheimring», λέει ο Alexander Pollich, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche Deutschland GmbH. «Συγχαίρουμε τη θρυλική αυτή αγωνιστική πίστα για την πλούσια 90ετή ιστορία της. Με το Porsche Experience Centre που βρίσκεται εκεί, το Hockenheimring το θεωρούμε ακόμα περισσότερο έδρα μας από το 2019 και μετά.» Στη διάρκεια του επετειακού έτους, στο Hockenheimring θα εκτίθεται μια Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition.

Το εξωτερικό: Ειδικός χρωματικός συνδυασμός και επετειακό λογότυπο υψηλής ποιότητας

«Φίνα υλικά, ένας κομψός χρωματικός συνδυασμός και ασυνήθιστες λεπτομέρειες που δεν έχουν δείξει ως τώρα στην Taycan με αυτόν τον τρόπο,» λέει ο Alexander Fabig, Αντιπρόεδρος για τον Τομέα Εξατομίκευσης και Κλασικών Μοντέλων στην Porsche. Το χρώμα Stone Grey προέρχεται από το πρόγραμμα προσαρμοσμένων χρωμάτων και χρησιμοποιείται αποκλειστικά στην ειδική έκδοση του τρέχοντος έτους μοντέλου της Taycan. Αυτό το διαχρονικό και εντυπωσιακό χρώμα εξωτερικού υπογραμμίζει τον συναισθηματικά έντονο χαρακτήρα του ηλεκτρικού sport αυτοκινήτου. Το Bronzite εξελίχθηκε ως χρώμα αντίθεσης, για να ολοκληρώσει τον συνδυασμό χρωμάτων. Προσεγγίζει με νέο τρόπο τους κλασικούς τόνους του μπρονζέ μεταλλικού χρώματος και προσθέτει κομψές λεπτομέρειες στο εξωτερικό και το εσωτερικό.

Ένα άλλο στοιχείο που μαγνητίζει τα βλέμματα είναι οι τροχοί 21 ιντσών Mission E Design. Το κέντρο του τροχού είναι βαμμένο σε χρώμα Bronzite (σατινέ), ενώ η στεφάνη είναι βαμμένη στο χρώμα Stone Grey του εξωτερικού (γυαλιστερό). Τα σατινέ και τα γυαλιστερά χρώματα χρησιμοποιήθηκαν μαζί σε κάθε ζάντα, δημιουργώντας έναν συνδυασμό που ενισχύει τον αποκλειστικό χαρακτήρα του οχήματος. Όπως και το κέντρο του τροχού, το καπάκι του μουαγιέ είναι επίσης σε χρώμα Bronzite (σατινέ) και διαθέτει έναν χρωματιστό θυρεό της Porsche. Οι δαγκάνες των φρένων είναι σε μαύρο χρώμα (γυαλιστερό).

Άλλες λεπτομέρειες σε χρώμα Bronzite είναι τα πλευρικά μαρσπιέ, το ένθετο τμήμα του πίσω διαχύτη με σχεδιασμό γρίλιας και το λογότυπο «Taycan GTS» στην πέμπτη πόρτα. Μια πινακίδα με το ανάγλυφο επετειακό λογότυπο κοσμεί την κολώνα Β, σηματοδοτώντας τον λόγο ύπαρξης της ειδικής έκδοσης. Δίπλα ακριβώς, υπάρχει το λογότυπο «Hockenheimring Edition» σε χρώμα Stone Grey.

Tο εσωτερικό: Διακοσμητικές ραφές σε χρώμα Island Green και ξύλο Paldao

Η σχεδιαστική φιλοσοφία του εξωτερικού συνεχίζεται και στο εσωτερικό. Οι διακοσμητικές ραφές σε χρώμα Island Green δημιουργούν αντίθεση με τις μαύρες δερμάτινες επενδύσεις του εσωτερικού, ενώ αυτός ο χρωματικός συνδυασμός χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στη σειρά μοντέλων Taycan.

Οι διακοσμητικές επενδύσεις από πορώδες ξύλο Paldao είναι ένα ακόμα στοιχείο που ξεχωρίζει. Ο επιλογέας, οι ποτηροθήκες και οι αεραγωγοί πάνω από την κεντρική κονσόλα, καθώς και οι πλευρικοί αεραγωγοί στην πλευρά του οδηγού και του συνοδηγού, είναι σε χρώμα Bronzite. Τo sport τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών GT έχει αναβαθμιστεί με στεφάνη σε χρώμα Bronzite, καθώς και με διακοσμητικές ραφές και την ειδική ένδειξη της 12ης ώρας σε χρώμα Island Green. Τα πατάκια διαθέτουν ένθετα τμήματα από δέρμα και διακοσμητικές ραφές σε χρώμα Island Green.

Ένα άλλο ειδικό χαρακτηριστικό είναι το ανάγλυφο επετειακό λογότυπο του Hockenheimring στο καπάκι του αποθηκευτικού χώρου της κεντρικής κονσόλας. Στα μαρσπιέ των πορτών από βουρτσισμένο αλουμίνιο σε μαύρο χρώμα υπάρχει το φωτιζόμενο λογότυπο «Taycan GTS» του μοντέλου. Τα φώτα προβολής στις πόρτες προβάλλουν το επετειακό λογότυπο στο έδαφος. Η προσοχή στη λεπτομέρεια που έχει επιδείξει η Porsche Exclusive Manufaktur είναι εμφανής και στο κλειδί του οχήματος, το οποίο είναι στο χρώμα του εξωτερικού του αυτοκινήτου και διαθέτει το υψηλής ποιότητας επετειακό λογότυπο, το οποίο είναι χαραγμένο με λέιζερ.

Σχετικά με το Hockenheimring

Με την πρώτη του διοργάνωση, έναν αγώνα μοτοσικλέτας, να έχει πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου 1932, το Hockenheimring διέθετε αρχικά μια τριγωνική πίστα. Η διαμόρφωση της πίστας άλλαξε το 1938, όταν το Hockenheimring πήρε το γνωστό οβάλ σχήμα του και αναβαθμίστηκε σε αγωνιστική πίστα υψηλών ταχυτήτων. Στις 2 Αυγούστου 1970 πραγματοποιήθηκε στο Hockenheimring ο πρώτος αγώνας Φόρμουλα 1. Το όραμα αυτής της αγωνιστικής πίστας για το μέλλον είναι να εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο χώρο κινητικότητας. Η «κινητή εξέλιξη», το θέμα που χαρακτηρίζει την επέτειο, περιγράφει αυτήν τη μετάβαση από το παρελθόν στο μέλλον. Στο μεταξύ, η «παραδοσιακή κομψότητα» εκφράζει τη μακροχρόνια παράδοση και τον αποκλειστικό χαρακτήρα της Porsche.

Σχετικά με το Porsche Experience Centre στο Hockenheimring

Από την έναρξη της λειτουργίας του τον Οκτώβριο του 2019, το Porsche Experience Centre στο Hockenheimring προσφέρει στιγμές ανόθευτου ενθουσιασμού. Βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την έδρα της Porsche στο Zuffenhausen της Στουτγάρδης και προσφέρει ένα περιβάλλον εμπειριών για τους πελάτες που περιλαμβάνει έκθεση οχημάτων, πίστα δοκιμών με υγρό οδόστρωμα, χώρους δοκιμών δυναμικών χαρακτηριστικών και μια διαδρομή εκτός δρόμου. Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δική τους Porsche ή να αξιοποιήσουν τον μεγάλο στόλο sport αυτοκινήτων του Porsche Experience Centre για τις διάφορες εμπειρίες επίδειξης δυναμικών χαρακτηριστικών, μαζί με καταρτισμένους εκπαιδευτές. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Porsche Experience Centre στο Hockenheimring και τα σεμινάρια οδήγησης υπάρχουν στη διεύθυνση: www.porsche-experienceCentre-hockenheimring.de

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Keywords
Τυχαία Θέματα